Pereiti į pagrindinį turinį

Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta)

Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta) Maskvoje nužudytas Šabtajus Kalmanovičius (papildyta)

Maskvos centre pirmadienį sušaudytas verslininkas, buvęs Kauno "Žalgirio" rėmėjas Šabtajus Kalmanovičius. Nusikaltėliai į jo automobilį paleido visą automato apkabą ir paspruko sidabro spalvos automobiliu „Lada Priora“.

Nepaliko vilties išgyventi

Incidentas įvyko apie 17 val. Maskvos Krasnopresnenskajos krantinėje. Patikslintais duomenimis, nusikaltėliai pradėjo šaudyti į sankryžoje stabtelėjusį automobilį „Mercedes S-500“, kuriuo važiavo Š.Kalmanovičius. Verslininko, sėdėjusio šalia vairuotojo - 32 metų Piotro Tumanovo, kūną suvarpė šešios arba septynios kulkos. Nuo patirtų žaizdų Š.Kalmanovičius mirė vietoje.

P.Tumanovas taip pat neišvengė kulkos, bet dar bandė vytis nusikaltėlius. Nuvažiavęs beveik tris kilometrus, vyras, kaip manoma, prarado sąmonę ir rėžėsi į stulpą šalia Novodevičjės vienuolyno. Vairuotojas nugabentas į ligoninę, jo būklė stabili.

Maskvos milicija ieško automobilio „Lada Priora“ ir juo pasprukusių nusikaltėlių. Mieste paskelbtas paieškos planas „Vulkan“.

Remdamasi neįvardintais šaltiniais Maskvos teisėsaugoje, naujienų agentūra ITAR-TASS pranešė, kad nusikaltimas buvo kruopščiai paruoštas, ir kad jį įvykdė profesionalai. Jie tikriausiai žinojo, kokiu maršrutu važiuos verslininkas, ir kurį laiką sekė automobilį.

„Kalmanovičius neturėjo jokių galimybių išgyventi, dėl patirtų daugybinių sužeidimų jis iš karto mirė", - pasakojo ITAR-TASS šaltinis.

Į Š.Kalmanovičiaus automobilį buvo šaudyta iš dviejų ginklų, vienas jų, pasak teisėsaugos, buvo automatinis. Įvykio vietoje pareigūnai rado dvi dešimtis 9 ir 7,62 kalibro tūtelių.

Versija – sportinė veikla

„Tiriama versija, kad nusikaltimas susijęs su Š.Kalmanovičiaus kaip krepšinio klubo vadovo veikla“, - Rusijos prokuratūros tyrimų komiteto atstovą Anatolijų Bagmetą cituoja naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Š.Kalmanovičius buvo Maskvos moterų krepšinio klubo „Spartak“ prezidentas. Ši komanda pastaruosius trejus metus iš eilės laimėdavo moterų Eurolygą.

Vilniaus TEO moterų krepšinio klubo, kuris pastaraisiais metais bendradarbiavo su "Spartak" ekipa, direktorius Arvydas Tamašauskas skeptiškai vertino spėliones, kad Š.Kalmanovičius galėjo būti nužudytas dėl jo vadovaujamo klubo veiklos.

"Apie tokią versiją net negaliu pagalvoti. Žmogus turėjo didelį verslą, dirbo keliose srityse, todėl ir pagrindinių priežasčių turbūt reikėtų ieškoti kitur", - svarstė A.Tamašauskas.

Vasarą Š.Kalmanovičius su TEO klubu neformaliai konsultavosi dėl naujos regioninės moterų krepšinio lygos, kurioje rungtyniautų Rytų Europos ekipos, projekto.

Kai kurios Rusijos žiniasklaidos priemonės žmogžudystę sieja su tariamais Š.Kalmanovičiaus ryšiais su Rusijos mafijos tėvu vadinamu Viačeslavu Ivankovu. Pastarasis prieš keletą mėnesių buvo sušaudytas Maskvoje.

"Tai tikras košmaras"

Sužinoję apie žmogžudystę, Š.Kalmanovičiaus artimieji buvo šokiruoti.

„Tai didelė tragedija šeimai ir vaikams, - sakė buvusi verslininko žmona Anastasija Kalmanovič. - Kokiais sunkiais laikais mes gyvename, jeigu dieną Maskvos centre sušaudo tokius gerus žmones.“

Š.Kalmanovičiaus artimas draugas, Rusijos estrados žvaigždė Levas Leščenka vienas pirmųjų sužinojo apie žmogžudystę.

„Tai kažkoks košmaras. Jis ir priešų neturėjo. Šabtajus tiek daug padarė krepšiniui, du vaikai liko be tėvo. Kaip gi toliau? Jis tik iš Izraelio buvo grįžęs“, - sunkiai emocijas tramdė L.Leščenka.

Verslo partneris Lietuvoje priblokštas

Pirmadienį, vidurdienį su Š.Kalmanovičiumi telefonu kalbėjo jo verslo partneris Lietuvoje Ramūnas Šalūga. Verslininkas teigia, kad nužudytojo balse nepajautė nė krislelio nerimo.

„Apie jo mirtį išgirdau parduotuvėje. Negaliu tuo patikėti, nes Šabtajus nebuvo tas žmogus, kuris turėtų ko nors bijoti“, – lyg iš po žemių kalbėjo R.Šalūga.

R.Šalūga su Š.Kalmanovičiumi kalbėjo verslo reikalais. Jie abu valdo „Danielos“ viešbutį Kaune.

Paskutinį kartą Kaune Š.Kalmanovičius lankėsi vasarą. O Vilniuje su rusų delegacija viešėjo praėjusį mėnesį.

R.Šalūga mano, kad Š.Kalmanovičius turėtų būti palaidotas šalia savo tėvų Izraelyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų