Maskvoje šimtai žmonių protestavo prieš parlamento rinkimų rezultatus

Šeštadienį Maskvos centre daugiau kaip tūkstantis žmonių protestavo prieš praėjusios savaitės parlamento rinkimų rezultatus, kuriuos užgožė kaltinimai sukčiavimu.

Protestą sušaukė Komunistų partija, kuri rinkimuose į Valstybės Dūmą užėmė antrąją vietą po prokremliškos partijos „Vieningoji Rusija“.

Protesto dalyviai, be kita ko, reikalavo perskaičiuoti internetu atiduotus balsus, kurie, pasak opozicijos, buvo masiškai klastojami.

Protesto akciją Puškino aikštėje prižiūrėjo didelės policijos pajėgos, kurios ėmėsi statyti užtvaras ir pasiruošė kalinių vežimo transporto priemones.

Pareigūnai per garsiakalbius grojo muziką, veikiausiai siekdami, kad kuo mažiau žmonių girdėtų Komunistų partijos atstovų aikštėje sakomas kalbas. Rusijos valdžios institucijos yra pateikusios įspėjimą dėl dalyvavimo nesankcionuotuose protestuose.

„Vieningoji Rusija“, surinkusi 49,8 proc. balsų, laimėjo praėjusį savaitgalį vykusius rinkimus. Tuo metu komunistai surinko 18,9 proc. balsų. Kaip ir visos kitos partijos Valstybės Dūmoje, pastaroji taip pat laikoma artima Kremliui.

Opozicija ir nepriklausomi rinkimų stebėtojai skundėsi dėl daugybės pažeidimų ir sisteminio sukčiavimo.

Į Komunistų partijos raginimus protestuoti praėjusį pirmadienį taip pat sureagavo šimtai maskviečių. Sulaikyti keli šio protesto dalyviai. Anot protestų stebėsenos grupės „OVD-Info“, būta daugiau kaip 50 atvejų, kai valdžios institucijos darė spaudimą atskiriems žmonėms dėl jų ryšių su protestu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Už šimtą eurikų ir aš sutinku padykinėti su kokiu nors plakatu rankose.

J.V.Stalinas \\\\\.../////

J.V.Stalinas  \\\\\...///// portretas
Rinkimus laimi ne tie kurie balsuoja,o tie kurie balsus skaičiuoja.---Tai buvo LT "išrinkti" koncervai.

Mano širdis džiaugias, kad ru degraduoja

Mano širdis džiaugias, kad ru degraduoja  portretas
Šimtai tokiai kaip rusijai yra 0. Tokiai šaliai reik milijonų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių