Maskvoje sulaikytas žurnalistas I. Azaras

Rusijos opozicijos laikraščio „Novaja gazeta“ žurnalistas Ilja Azaras Maskvos centre buvo sulaikytas dėl piketo, kuriuo reiškė paramą areštuotam projekto „Policijos ombudsmenas“ įkūrėjui Vladimirui Voroncovui, antradienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatas Michailas Biriukovas.

„Teisėsaugininkai sulaikė Azarą prie Vidaus reikalų ministerijos pastato Maskvoje; jis ten buvo su plakatu, išreiškiančiu paramą „Policijos ombudsmenui“ Voroncovui“, – sakė M. Biriukovas.

Gegužės 8 dieną Maskvos Tverės rajono teismas areštavo V. Voroncovą, buvusį VRM darbuotoją, kurio įkūrusį projektą "Policijos ombudsmenas", skirtą teisėsaugos darbuotojų teisėms ginti.

Jam pateiktas kaltinimas asmenų grupės vykdytu turto prievartavimu stambiu mastu. „Policijos ombudsmeno“ įkūrėjas kaltės nepripažįsta, o jo advokatas teigia, kad kaltinimas „yra grindžiamas šmeižtu“.

Advokatas sakė, kad taip pat buvo sulaikyta organizacijos „Atviroji Rusija“ Maskvos skyriaus koordinatorė Tatjana Usmanova.

„Pagal kokį straipsnį bus [surašytas] protokolas, kol kas negaliu pasakyti – manęs pas jį [I. Azarą] kol kas neįleido“, – patikslino advokatas.

I. Azaras savo ruožtu pranešė, kad konfiskuojami jo daiktai ir surašomas protokolas dėl nustatytos susirinkimų organizavimo ar vykdymo tvarkos pakartotinio pažeidimo.

Už tokį pažeidimą numatoma administracinė bauda nuo 150 tūkst. iki 300 tūkst. rublių (nuo 1,9 tūkst. iki 3,8 tūkst. eurų) arba nuo 40 iki 200 valandų privalomųjų darbų, arba administracinis areštas laikotarpiui iki 30 parų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tipiskas

Tipiskas portretas
arabas.

Apzeles pasmirdes

Apzeles pasmirdes portretas
Pažiūrėkit į apranga kokie nesvarus

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel jis toks apzeles? Baisu ziureti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių