Mažiau kaip per pusmetį iš Turkijos deportuota daugiau kaip 200 teroristų užsieniečių

Nuo 2019 metų spalio mėnesio Turkija deportavo 229 teroristus užsieniečius. Tai antradienį Anatolijos naujienų agentūrai pranešė Turkijos vyriausiosios migracijos tarnybos generalinis direktorius Abdullaha Ayazas.

„Nuo karinės operacijos „Taikos šaltinis“ pradžios mes išsiuntėme 229 teroristus užsieniečius, iš kurių 75 buvo Europos Sąjungos piliečiai. 94 tūkstančiams žmonių, kurie gali būti susiję su teroristinėmis organizacijomis, uždrausta įvažiuoti į šalį“, – pareiškė pareigūnas. Pasak A. Ayazo, nuo 2011 metų iki šiol Turkija deportavo 102 tautybių teroristus – iš viso 7898 asmenis.

Direktorius taip pat atkreipė dėmesį į sėkmingą Turkijos valdžios kovą su nelegalia migracija. Pasak jo, 2018 metais buvo sulaikyti 268 tūkstančiai migrantų, neteisėtai patekusių į šalį, o pernai šis skaičius išaugo iki 454 tūkstančių žmonių.

Kaip pažymėjo A. Ayazas, informacija apie 1,5 milijono pabėgėlių Stambule neatitinka tikrovės. Turkijos migracijos tarnybos duomenimis, Stambule gyvena apie 7 tūkstančiai neįregistruotų migrantų. „Dabar mūsų šalyje yra 3 milijonai 573 tūkstančiai pabėgėlių. Į regionus, išvaduotus iš teroristų, grįžo daugiau kaip 395 tūkstančiai sirų. Migrantų grąžinimas į tėvynę tęsiamas. Pradėti šį procesą leido operacija „Taikos šaltinis“, – pridūrė pareigūnas.

Spalio 9 d. Turkija paskelbė pradedanti Sirijos šiaurėje naują karinę operaciją „Taikos šaltinis“. Jos tikslas – sudaryti ten buferinę zoną, kuri turėtų tapti apsaugine juosta Turkijos sienai ir kur, Ankaros sumanymu, galėtų grįžti iš Turkijos pabėgėliai sirai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Budelis

Budelis portretas
Kodel prakeiktu teroristu nekaria gatvese? Kam juos paleidzia, kad ir toliau zudytu zmones?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių