Pereiti į pagrindinį turinį

Meksika: per dieną – 17 nužudytų žmonių

2009-12-01 10:31
Meksika: per dieną – 17 nužudytų žmonių
Meksika: per dieną – 17 nužudytų žmonių / AFP nuotr.

Meksikos šiaurinėje Čihuahua valstijoje žudynės – dažnas reiškinys, tačiau net šiam regionui, kuriame aktyviai veikia narkotikų kontrabandos karteliai, 17 nužudytų žmonių per savaitgalį yra per daug.

Šis įvykis paskatino Meksikos prezidentą Felipe Calderóną pareikšti, kad jis paliks Čihuahua ir kitose su JAV besiribojančiose šiaurinėse valstijoje dislokuotus 50 tūkst. kareivių. Kariai čia buvo pasiųsti siekiant numalšinti su narkotikų prekyba susijusį smurtą. Nuo 2006 m., kai F. Calderónas pradėjo kadenciją, tame regione buvo nužudyta jau daugiau nei 14 tūkst. žmonių.

Praėjusį savaitgalį dešimt žmonių buvo nužudyti neramiausiame Siudad Chuareso mieste, kuris ribojasi su El Pasu Teksase. Į Siudad Chuaresą, kuriame šiemet nužudyta jau daugiau nei 2,3 tūkst. žmonių, buvo pasiųsti 8,5 tūkst. karių. Tačiau žudynės dėl to nesiliovė.

Kalbėdamas po savaitgalio žudynių prezidentas F.Calderónas pabrėžė, kad jo vyriausybė kovą su įtakingais narkotikų karteliais tebelaiko svarbiausiu nacionalinio saugumo užtikrinimo uždaviniu. Jis pridūrė, kad sustiprintos pajėgos bus laikomos šiauriniuose šalies regionuose tiek laiko, kiek reikės smurtui pažaboti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų