Meksika išdavė JAV narkotikų barono „El Chapo“ bendrininką

Meksikos prokurorai sekmadienį pranešė išdavę Jungtinėms Valstijoms kalinamo meksikiečių narkotikų barono Joaquino Guzmano (Choakino Gusmano), pravarde „El Chapo“ (Neūžauga), bendrininką.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad Jungtinėms Valstijoms buvo išduotas Jose Sanchezas Villalobosas (Chosė Sančesas Viljalobosas) – įtariamas „El Chapo“ finansininkas, įrengęs požeminį tunelį narkotikams gabenti.

„JAV prokurorai nustatė, kad Jose S. buvo nusikalstamos organizacijos vadovas“, – rašoma prokuratūros išplatintame pranešime. 

Meksikos pareigūnai 2012 metais pranešė sulaikę J. Sanchezą, kuris tuo metu buvo ieškomas Jungtinių Valstijų dėl neteisėtos prekybos kokainu. 

J. Sanchezas buvo perduotas pareigūnams federaliniame teisme Kalifornijoje, kur buvo paskelbta jo paieška dėl kaltinimų, susijusių su organizuotu nusikalstamumu.

Išduotas įtariamasis žinomas kaip „Tunelių lordas“, padėjęs Sinaloa karteliui slapta gabenti narkotikus į Jungtines Valstijas.  

Sinaloa karteliui vadovavęs J. Guzmanas 2017-aisiais buvo išduotas Jungtinėms Valstijoms ir nuteistas kalėti iki gyvos galvos.

Vis tik jo kartelis tebelieka vienas įtakingiausių Meksikoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių