Pereiti į pagrindinį turinį

Meksika reikalauja Izraelio atsiprašyti dėl JAV tvoros statybos palaikymo

2017-01-30 21:10
BNS inf.

Meksikos užsienio reikalų ministras pirmadienį paragino Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu (Bejaminą Netanjahu) atsiprašyti dėl to, kad palaikė JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) planą statyti tvorą palei valstybinę sieną su Meksika.

Luisas Videgaray
Luisas Videgaray / Scanpix nuotr.

„Mes laukiama paaiškinimo, atitaisymo. Manau, kad atsiprašyti būtų tinkama šiuo atveju“, – pasakė užsienio reikalų ministras Luisas Videgaray (Luisas Videgarajus) transliuotojui „Televisa“.

Pasak jo, Meksika atmes B.Netanyahu pareiškimą, „ir mes tikimės, kad Izraelio vyriausybei pakaks jautrumo ir pataisys savo poziciją“.

Meksikos vyriausybė ir šalies žydų bendruomenė savaitgalį jau protestavo prieš B.Netanyahu tviteryje išreikštą palaikymą D.Trumpo planui.

„Prezidentas Trumpas yra teisus. Aš pastačiau tvorą palei pietinę Izraelio sieną. Ji sustabdė visą neteisėtą imigrąciją. Didžiulė sėkmė. Puiki idėja“, – parašė B.Netanyahu angliškai, dar įkėlęs Izraelio ir JAV vėliavas.

Po kelių valandų Izraelio užsienio reikalų ministerijos atstovas Emmanuelis Nahshonas (Emanuelis Nachšonas) tviteryje aiškino, kad B.Netanyahu „turėjęs omenyje mūsų specifinę saugumo patirtį, kuria mes norime pasidalinti. Mes nereiškiame požiūrio į JAV ir Meksikos santykius“

Tačiau L.Videgaray sakė, kad Izraelio vyriausybės paaiškinimas „regis menkai priimtinas mums“, ir dar pridūrė, jog Meksika visada palaikydavo Izraelį pasauliniuose reikaluose.

JAV ir Meksikos santykius blogiausia per kelis dešimtmečius krizė ištiko praėjusią savaitę, kai D.Trumpas nurodė statyti sieną ir vis tvirtino, kad Meksika už tai sumokėsianti.

Dėl šios įtampos Meksikos prezidentas Enrique Pena Nieto (Enrikė Penja Nietas) atšaukė antradieniui planuotą savo susitikimą su D.Trumpu Vašingtone.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų