Pereiti į pagrindinį turinį

A. Merkel: dar per anksti atšaukti sankcijas Rusijai

2015-12-16 21:11
LRT
Reuters nuotr.

Vokietijos kanclerė pareiškė, kad sankcijas Rusijai atšaukti per anksti, bet Italijos premjeras sako, kad po kelių mėnesių reikės jas peržiūrėti.

Matteo Renzi Italijos radijui pareiškė, kad Romos pozicija nesiskiria nuo bendros Vakarų nuomonės, bet ateis laikas sankcijas keisti. Jis netgi nurodė, kad jo raginimai atnaujinti dialogą su Rusija ima viršų, ir Amerika jau kalbasi su Maskva.

Europos Sąjunga praėjusią savaitę dėl Italijos prieštaravimų netikėtai nepratęsė sankcijų dar pusmečiui, bet Roma nurodė tik norinti viešų debatų, o ne vien formalaus sprendimo. Ketvirtadienį jų laukiama per bendrijos vadovų susitikimą, o formalus pratęsimas jau suplanuotas penktadienį, per bendrijos šalių ambasadorių posėdį. Roma, pasak agentūros „Reuters“ šaltinio, tiesiog buvo nepatenkinta, kad dujotiekį iš Rusijos per Juodąją jūrą Europos Komisija sustabdė, bet nieko nesiėmė daryti, kai Vokietijos bendrovės sutarė tiesti antrąją dujotiekio liniją iš Rusijos po Baltijos jūra. Tiesa, kai skundą dėl „Šiaurės srauto“ plitimo Komisijai lapkritį parašė Lietuva ir dar šešios šalys, Italija prie jo neprisijungė.

„Tebėra tiesa, kad galimas sankcijų Rusijai atšaukimas susijęs su visišku Minsko paketo įvykdymu. O to dar nėra. Štai kodėl užsienio reikalų ministras ir aš dirbsime, siekdami visiško Minsko susitarimų įgyvendinimo ir sankcijų pratęsimo. Bet kartu ir tęsime Minsko darbą. Dabar laukia sunkus klausimas, kaip gali būti surengti vietos rinkimai Donecko ir Luhansko regionuose“, – sako Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų