Pereiti į pagrindinį turinį

A. Merkel: kai kurių klausimų be Rusijos spręsti negalime

2015-06-05 18:45
DMN inf.
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas / Reuters nuotr.

Pasaulio galingiausieji didžiausias planetos problemas vėl aptars be Rusijos. Vokietijos kanclerė A. Merkel sako, kad Didysis septynetas privalo taip elgtis dėl Krymo aneksijos. Visgi ji pabrėžia, kad su Kremliumi palaiko nuolatinį ryšį, rašo spiegel.de.

G-7 viršūnių susitikimas vyks šį savaitgalį Bavarijos Alpėse, Elmau pilyje. Susitikimo šeimininkė A. Merkel Vladimiro Putino atskyrimą gina: Rusijos dalyvavimas šiuo metu nėra įmanomas, Vokietijos kanclerė teigia naujienų agentūrai „Dpa“.

„G-7 yra šalių grupė, kuri puoselėja demokratinių ir teisinių valstybių  vertybes. Pagrindiniai mūsų principai yra apginti tarptautinę teisę ir sienų nepažeidžiamumą, nes tai yra mūsų taikos pagrindas. O Krymo aneksija yra tarptautinės teisės pažeidimas“, –  sako A. Merkel.

Susitikimo šeimininkė atkreipė dėmesį, kad V. Putinas dalyvauja G-20 susitikimuose ir ten sukuriama „labai gera darbinė atmosfera“.

„Žinoma, turime ir toliau bendradarbiauti su Rusija. Kai kurių konfliktų, pavyzdžiui, Sirijoje, be Rusijos negalime spręsti. Dėl to palaikau reguliarius ryšius su V. Putinu“, – pabrėžė Vokietijos kanclerė.

Apie Rusiją ji pasisakė gerokai santūriau nei prieš kelias dienas kalbėjęs Vokietijos užsienio reikalų ministras Frankas Walteris Steinmeieris, kuris sakė nematąs reikalo rengti G-7 susitikimus, kai gali vykti G-8.

„Konfliktų pilname pasaulyje turi būti sudaryta galimybė daryti tokius susitikimus, kuriuose  kartu būtų galima viską aptarti. Europos istorijoje matėme, kur tai gali nuvesti, kai nėra kalbamasi“, – sakė A. Merkel.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų