A. Merkel mato priežasčių koronaviruso situaciją vertinti optimistiškai

Vokietijos kanclerė Angela Merkel mato priežasčių koronaviruso protrūkį šalyje vertinti „atsargiai optimistiškai“.

„Augimo kreivė plokštėja“, – Berlyne sakė A. Merkel.

Viešasis gyvenimas Vokietijoje buvo smarkiai apribotas nuo kovo vidurio, o gyventojai raginame likti namuose, jei išeiti nėra būtina, nors nedraudžiama lauke sportuoti ar susitikti su kitu žmogumi, laikantis socialinio atstumo taisyklių.
 
Po koronaviruso krizės valdymo centro posėdžio A. Merkel tikino, kad apribojimų griežtinti nebūtina. Vis dėlto, kanclerė paragino gyventojus laikytis karantino reikalavimų per Velykas ir neprarasti atsargumo.
 
A. Merkel atsisakė komentuoti galimus tolesnius vyriausybės sprendimus vasarą. „Šiuo metu galvoju apie šiandienos sprendimus“, – sakė ji.
 
Tuo tarpu sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas tikino, kad tolesnė karantino eiga Vokietijoje priklausys nuo Velykų.
 
„Jei mums pavyks išsilaikyti savaitgalį, laipsniškas sugrįžimas prie normalaus gyvenimo taps labiau tikėtinu. Jei būsime neapdairūs, tikėtina, kad reikės pratęsti apribojimus“, – teigė J. Spahnas.
 
Vokietijoje iš beveik 110 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų apie 50 tūkst. žmonių jau pasveiko, tačiau šalyje kol kas nė nesvarstoma leisti organizuoti didelius renginius ar atidaryti klubus ir barus.
 
J. Spahnas pažymėjo, kad, nors Vokietijos ligoninėse 3 000 žmonių gydomi intensyvios terapijos skyriuose, juose vis dar yra daugiau nei 10 tūkst. laisvų lovų.
 
 


NAUJAUSI KOMENTARAI

A

A portretas
Sita beprote pabegelius vertina optimistiskai nors baigia visa Vokietija apsikt,taip ir virusa kuris zmonis naikina,ja reikia y beprotanami arba prie sienos stayt.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių