A. Merkel: pažangos Donbase nepakanka, kad būtų panaikintos sankcijos Rusijai

  • Teksto dydis:

Sprendžiant konfliktą Donbase padaryta pažanga, tačiau vis dar nėra priežasties panaikinti sankcijas Rusijai, penktadienį per spaudos konferenciją po ES viršūnių susitikimo sakė Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir aš informavome viršūnių susitikimo dalyvius apie įvykusio Normandijos ketverto susitikimo rezultatus. Sakėme, kad buvo padaryta šiokia tokia pažanga, bet ji nėra pakankama, kad galėtume panaikinti sankcijas“, – pabrėžė A. Merkel.

Pasak kanclerės, ES šalys vieningai sutarė pratęsti Maskvai taikomas sankcijas.

Sankcijos Rusijai skirtos 2014 metais po to, kai ji aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį ir ėmė remti Rytų Ukrainos separatistus. Nuo to laiko ES lyderiai kas šešis mėnesius pratęsia sankcijas Rusijai.

Šios savaitės pirmadienį Paryžiuje įvyko „Normandijos ketverto“ – Rusijos, Ukrainos, Prancūzijos ir Vokietijos – lyderių susitikimas dėl konflikto Rytų Ukrainoje sureguliavimo. Rusijos ir Ukrainos prezidentai susitarė dėl visiško ugnies nutraukimo Rytų Ukrainoje, kurį numatyta įgyvendinti iki metų pabaigos, taip pat susitarė dėl kalinių apsikeitimo ir kitų susitarimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
Krym jau ne korta?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių