A. Merkel perspėta dėl Vokietijos „protų nutekėjimo“

  • Teksto dydis:

Vokietijai gresia didžiulis šviesiausių šalies protų nutekėjimas, kai daugelis iškiliausių šalies mokslininkų galvoja emigruoti iš šalies, sakoma trečiadienį kanclerei Angelai Merkel pateiktoje ekspertų komisijos ataskaitoje.

„Dėl emigracijos Vokietija netenka daugelio geriausių mokslininkų“, – sakoma vyriausybinės ekspertų komisijos inovacijų ir tyrimų klausimais ataskaitoje.

Kai kurie emigravę mokslininkai sugrįžta į didžiausią Europos ekonomiką, bet iš esmės Vokietija nepritraukia pakankamai tokio lygio mokslininkų, kaip išvykusieji užsienio šalis, nurodoma joje.

„Geriausiesiems (protams) Vokietijos mokslinių tyrimų sistema neatrodo šiuo metu pakankamai patraukli“, – sakoma šešių universitetų profesorių parengtoje ataskaitoje.

Nuo 1996 iki 2011 metų iš šalies emigravo daugiau nei 23 tūkst. dirbančių mokslininkų, o 19 tūkst. 500 atvyko dirbti į Vokietiją.

Daugelyje šalių, tarp kurių yra JAV, Šveicarija, Nyderlandai, Belgija, daugiausia ten dirbančių užsienio mokslininkų yra vokiečiai, nurodoma ataskaitoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių