Per metus F. Hollande reitingai pasiekė dugną

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande mini pirmąsias prezidentavimo metines, tačiau apžvalgininkai skambina pavojaus varpais, nes juo patenkinti tik 21 proc. prancūzų.

Dar niekada Prancūzijos prezidento reitingai nebuvo kritę taip žemai praėjus vos metams.

Prieš metus F. Hollande įžengė į Paryžių kaip rinkimų nugalėtojas, žadantis sumažinti nedarbą ir užtikrinti ekonomikos augimą, kaip savo pavyzdį deklaravęs bendravardį Francois Mitterrandą – legendinį socialistų prezidentą.

Tačiau bedarbių skaičius pasiekė rekordą – viršijo 3 mln., atleidžiančios darbuotojus pranešė ir tokios pripažintos bendrovės kaip „Peugeot“ ar „Renault“. Ar verslininkų nebus išgąsdinęs 75 proc. pajamų tarifas, kurį, tiesa, dėl netinkamos formuluotės svarstyti grąžino Konstitucinė Taryba? O kur dar skandalas F. Hollande`o komandoje – biudžeto ministras Jerome Cahuzacas turėjo slaptą banko sąskaitą Šveicarijoje ir esą vengė mokesčių – virš vyriausybės pakibo korupcijos šešėlis.

Dabar F. Hollande patenkintas tik kas penktas prancūzas – per visą šiuolaikinio reitingų skaičiavimo laikotarpį prezidento populiarumas šalyje nebuvo kritęs taip žemai per tokį trumpą laiką. Kritikai įsitikinę – iki F. Mitterando F. Hollande`ui kaip iki dangaus, nes F. Mitterandas buvo lankstus politikas, o F. Hollande – kietakaktis.

„Pirmiausia jis ėmėsi ekonominei situacijai neadekvačių sprendimų. Antra, jis ėmėsi spręsti socialinius klausimus – jo įstatymas „Santuoka kiekvienam“ stipriai padalijo Prancūziją. Tai buvo klaida“, – įsitikinęs opozicijos atstovas Jacquesas Myardas.

Protestuoti prieš tos pačios lyties santuokas į gatves išėjo šimtai tūkstančių – tokių protestų nebūta jau keletą dešimtmečių, tačiau F. Hollande vyriausybė nekreipė dėmesio.

„Nekreipiu dėmesio, nes, žinote, niekas neskaičiuoja žmonių lūkesčių, prašymų ar net pykčio, skaičiuodami, kiek jų išėjo į gatves“, – aiškino Prancūzijos prezidentas.

Apžvalgininkai spėja: jei ne sėkminga F. Hollande karinė operacija Malyje, socialisto reitingai būtų dar žemesni. Tačiau kristi yra kur, ypač jei ekonomika toliau trypčios vietoje.


Šiame straipsnyje: PrancūzijaFrancois Hollande

NAUJAUSI KOMENTARAI

negi

negi portretas
neaišku? Juk socialistas, o tokiems socialistams visur ir visuomet vienodas galas. Sveikinu bepročius jų rinkėjus - išsirinko socialistą (o juk jų, socialistų, pasaulėžiūra skiriasi nuo mūsų socdemų, bet štai - galas lygiai toks pats). Reikia kuo greičiau iš naujo studijuoti karlo-markso "kapitalą".

to pirmas

to pirmas portretas
Tu nenusišnekėk, artiste. :) Visa vakarų Europa laikosi ant socialistų, ten net liberaliai, palyginus su mūsiškiais - socialistai. Mūsų liberalūs emigrantai nuvažiavę darbuotis į vakarų valstybes labai greitai persiima socializmo dvasia, vyraujančia tų šalių darbo vietose - orus atlyginimas, pagarba dirbančiajam, turiningas poilsis... ;)

tyy

tyy portretas
Reitingai pasiekė dugną? Prancūzai, atvažiuokit į Lietuvą analizuoti Kubiliau reitingus. O tas, Kauno sporto arenoje nušvilptas „Lietuvos gelbėtojas“ kaip niekur nieko vis dar planuoja grįžti „gelbėti“ šalį.... :)))))))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių