Ministras: dėl bandymų vykdyti sabotažą iš Lenkijos gali būti išsiųstas rusų ambasadorius

  • Teksto dydis:

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis (Radoslavas Sikorskis) antradienį pareiškė, kad dėl įtariamų Maskvos sabotažo bandymų šalies teritorijoje gali būti išsiųstas Rusijos ambasadorius Sergejus Andrejevas.

Taip jis kalbėjo po to, kai pareiškė nurodęs uždaryti Rusijos konsulatą vakariniame Poznanės mieste dėl įtariamo sabotažo.

„Jei mes išvarytume ambasadorių, jie neabejotinai taip pat pasielgtų su mūsiškiu, – sakė R. Sikorskis per televiziją „TVP Info“. – Mes dar nepasiekėme tokio taško, bet jei sabotažo veiksmai tęsis, to negalima atmesti.“

Ministras pažymėjo, kad Lenkija jau įvedė apribojimus Rusijos diplomatų judėjimui, kad jie galėtų keliauti tik savo apygardų ribose.

„Taip siekiama apsunkinti jų galimybes užsiimti veikla, nesuderinama su jų diplomatiniu statusu“, – paaiškino R. Sikorskis.

Lenkija, ištikima Ukrainos sąjungininkė, ne kartą reiškė susirūpinimą dėl Rusijos inicijuojamų provokacijų ir dažnai kaltina Maskvą vykdant šnipinėjimą.

Užsienio reikalų ministerija kiek anksčiau pareiškė, kad Rusijos konsulatas bus uždarytas artimiausiomis dienomis, o jo darbuotojai Lenkijoje bus laikomi nepageidaujamais asmenimis.

Tuo metu Maskva pareiškė, kad suduos „skaudų atsaką“ Lenkijai.

Pasak Lenkijos užsienio reikalų ministerijos, šiuo metu atliekami keli tyrimai dėl įtariamų sabotažo veiksmų, kuriuose figūruoja apie 20 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
JAV suniekas ir vasalas vykdo šeimininko nurodymus. "Lenkai visada buvo ir bus Europos hienos". - taip pasakė R. Čerčilis

Karka

Karka portretas
Kiekvienoj ruskių ambasadoj knibždėte knibžda fsb agentų. Faktiškai kiekvieną jų darbuotoją reikia sekti.

ДоброWольска

ДоброWольска portretas
деяау аш ант вису литW иншку праврджю
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių