Ministras: Estija nutrauks sutartį su Rusija dėl teisinės pagalbos

  • Teksto dydis:

Estijos vyriausybė nusprendė nutraukti sutartį su Rusija dėl teisinės pagalbos ir pavedė Užsienio reikalų ministerijai parengti atitinkamą įstatymo projektą bei pateikti jį parlamentui.

„Kol tęsiasi plataus masto Rusijos agresija prieš Ukrainą, privalome ir toliau dėti visas pastangas, kad izoliuotume Rusiją tarptautinėje arenoje, o Estijos ir Rusijos dvišalius santykius palaikyti tik absoliučiai minimaliame lygyje“, – sprendimą nutraukti susitarimą komentavo užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna (Margusas Cahkna).

„Mūsų tikslas – kuo greičiau nutraukti sutartį, nes Estija laikosi griežtos pozicijos nebendradarbiauti su agresoriumi“, – sakė jis.

Kitu atveju sutartis būtų automatiškai pratęsta 2025 metais.

Po sutarties nutraukimo teisminis bendradarbiavimas su Rusija bus vykdomas tokiu pačiu pagrindu kaip ir su visomis kitomis trečiosiomis šalimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Akivaizdu...

> Akivaizdu... portretas
Fasistai kacaplande, ne Estijoje.

Akivaizdu, kad

Akivaizdu, kad portretas
Estų fašistai nori pigiai paisidirbinėti. Tačiau tai nėra svarbu Rusijai.

Stalino saule ;)

Stalino saule ;) portretas
Ar Estija turi apsirupinusi oro erdves gynyba? Musu "istorikas" kliedi apie kazkokius 250 milijonu, kai viena "Patriot" sistema kainuoja milijarda, O Letuvai reiktu bent 8 sistemu. neskaitant desimciu "AtacamS", "Himars" sistemu... Kada jie baigs kvailioti?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių