Ministras: Kanada pasirengusi priimti iki 20 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano

Kanados imigracijos, pabėgėlių ir pilietybės reikalų ministras Marco Mendicino (Markas Mendičinas) pranešė, kad šalis yra pasirengusi priimti iki 20 tūkstančių „rizikos grupei“ priklausančių afganistaniečių pabėgėlių, kuriems Afganistane grėstų pavojus, jeigu Talibanas užgrobtų valdžią .

„Padėtis Afganistane drasko širdį, ir Kanada nestovės nieko nesiimdama," – spaudos konferencijoje sakė ministras.

Ypač pažeidžiamais žmonėms laikomos moterys, užimančios ar užėmusios oficialias pareigas Afganistane, valstybės tarnautojai, vertėjai ir kiti asmenys, dirbę su JAV ir kitų Vakarų šalių atstovais.

Pasak M. Mendicino, keli lėktuvai su pabėgėliais jau pakilo, o pirmasis iš jų penktadienį nusileido Toronte.

Kanados užsienio reikalų ministras Marcas Garneau (Markas Garno) neseniai tviteryje parašė, kad Kanada yra „dėkinga afganams, ir mes toliau stengsimės užtikrinti jų saugumą“.

Jis pridūrė, kad „Kanados ambasados ​​ir mūsų darbuotojų apsauga yra mūsų pagrindinis prioritetas“.

Kaip jau pranešta, Kanada pradeda evakuoti savo ambasadą Afganistane. Kanados vyriausybė, kaip ir JAV, į Kabulą atsiųs specialiųjų pajėgų padalinį, turintį užtikrinti diplomatinės atstovybės darbuotojų saugumą jos evakuacijos metu ir iki uždarymo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tas trido matosi visai pratrydo uzsikraus o plotai dideli nespes gaudytvalkatu tinginiu ir vagiu saika o plotai dideli nespes gaudyt teks dronus paleist=======

Anonimas

Anonimas portretas
Sitas Kanados ministras MELUOJA. Jie NEPRIEME dar ne vieno pabegelio nuo 2000 metu.

Ir ant kitų

Ir ant kitų  portretas
Kupros,tie pabėgėliai,niekur amžinai nedirbantys
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių