Ministras: nauji COVID-19 apribojimai Anglijoje – tik kraštutiniu atveju

  • Teksto dydis:

Pakartotinis apribojimų įvedimas Anglijoje dėl koronaviruso plitimo būtų „absoliučiai kraštutinis atvejis“, šeštadienį pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) sveikatos reikalų sekretorius Sajidas Javidas (Sadžidas Džavidas) ir pridūrė, kad šalis privalo „pamėginti gyventi su COVID“.

JK yra viena iš labiausiai nuo koronaviruso nukentėjusių Europos šalių. Čia jau užregistruota beveik 149 tūkst. mirties nuo koronaviruso atvejų. Šeštadienį šalyje užfiksuota beveik 163 tūkst. naujų infekcijos atvejų – šiek tiek mažiau nei per kelias pastarąsias dienas, kai buvo fiksuojami precedento neturėję dienos rodikliai.

JK vyriausybė, atsakinga tik už sveikatos apsaugos politiką Anglijoje, skirtingai nuo kitų Britanijos sudėtinių teritorijų, iki šiol atsisakydavo riboti žmonių bendravimą ir didelius renginius. Tuo tarpu Šiaurės Airijoje, Škotijoje ir Velse dėl plintančios omikron atmainos nuo Kalėdų jau imtasi naujų apribojimų žmonių susibūrimams.

Tačiau premjero Boriso Johnsono (Boriso Džonsono) vadovaujama vyriausybė sako, kad dabar turimų duomenų nepakanka pateisinti tokias priemones Anglijoje.

„Mūsų laisvės apribojimai turėtų būti įvedami absoliučiai kraštutiniu atveju ir Britanijos žmonės visiškai pagrįstai iš mūsų tikisi, kad padarysime viską, kad tam užkirstume kelią“, – savo straipsnyje, kuris paskelbtas laikraštyje „The Daily Mail“, rašo sveikatos reikalų sekretorius.

„Esu įsitikinęs, kad privalome suteikti sau geriausią galimybę gyventi su virusu“, – pažymėjo S. Javidas ir pabrėžė, kad „karantinai turi milžinišką poveikį sveikatai, socialiniam ir ekonominiam gyvenimui“.

Esu įsitikinęs, kad privalome suteikti sau geriausią galimybę gyventi su virusu.

Nors naujų infekcijos atvejų skaičius rekordiškai auga, į ligonines ir vėliau į intensyvios terapijos skyrius patenkančių pacientų skaičius Anglijoje taip sparčiai nedidėja, o tai skatina viltis, kad omikron atmaina sukelia ne tokią sunkią ligą.

„Glaudžiai bendradarbiaujame su (Anglijos sveikatos apsaugos sistema – BNS) NHS, kad užtikrintume, jog ji yra pasirengusi ir yra atspari tam, kas mūsų laukia“, – pažymėjo S. Javidas.

Praėjusį mėnesį Anglijoje vėl buvo grąžintas privalomas kaukių dėvėjimas daugeliu atvejų, taip pat buvo paskelbta rekomendacija, jei įmanoma, dirbti iš namų. Be to, buvo įvestas COVID pasas norintiesiems lankytis naktiniuose klubuose ir dideliuose renginiuose. Tačiau kitų priemonių, kurių jau imtasi kitose sudėtinėse JK teritorijose, nuspręsta nesiimti.

Anglijoje visas dėmesys šiuo metu telkiamas į skiepijimo programą. Iki praėjusių metų pabaigos trečioji vakcinos dozė buvo pasiūlyta visiems suaugusiems gyventojams, kurių maždaug 60 proc. jau ja pasiskiepijo.

Statistika rodo, kad praėjusį penktadienį nedirbo beveik kas dešimtas (daugiau nei 110 tūkst.) NHS sistemos darbuotojas. Maždaug 50 tūkst. NHS darbuotojų nedirbo, nes sirgo COVID-19 arba izoliavosi dėl kontakto.


Šiame straipsnyje: anglijakoronavirusasribojimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių