Ministras: Nyderlandai nedelsdami pradės tiekti Ukrainai naikintuvus F-16

  • Teksto dydis:

Nyderlandai nedelsdami pradės tiekti Ukrainai naikintuvus F-16, pranešė užsienio reikalų ministras Casparas Veldkampas (Kasparas Veldkampas).

Naujai paskirtas Nyderlandų užsienio reikalų ministras Ukrainoje lankėsi savaitgalį. Tačiau saugumo sumetimais visos jo kelionės detalės iki sekmadienio buvo laikomos paslaptyje.

Ukraina viliasi, kad pažangūs JAV pagaminti naikintuvai padės jai įgyti pranašumą ore prieš Rusiją ir geriau apsaugoti savo karius bei miestus nuo kasdienių Maskvos apšaudymų.

Praėjusią savaitę C. Veldkampas nurodė, kad Nyderlandai, gavę visas reikiamas eksporto licencijas, yra pasirengę išsiųsti Ukrainai naikintuvus F-16.

„Dabar, kai gavome leidimą dėl pirmųjų F-16, jie bus pristatyti nedelsiant“, – šeštadienį Ukrainos sostinėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė ministras.

Tačiau ministras nepateikė išsamesnės informacijos apie naikintuvų pristatymą Ukrainai.

Naujasis britų užsienio reikalų sekretorius: JK parama Ukrainai išliks geležinė

Britų karinė, ekonominė, politinė ir diplomatinė parama Ukrainai išliks geležinė.

Tai straipsnyje, kuris sekmadienį buvo paskelbtas Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybės internetinėje svetainėje, pareiškė naujasis britų užsienio reikalų sekretorius Davidas Lammy.

D. Lammy šiame straipsnyje rašė, kad savo būsimuose susitikimuose su Lenkijos kolega Radoslawu Sikorskiu, taip pat Vokietijos ir Švedijos užsienio reikalų ministrais Annalena Baerbock ir Tobiasu Billstromu paragins juos „dar glaudžiau bendradarbiauti sprendžiant bendrus iššūkius“. Pasak jo, skubiausias toks iššūkis yra Ukraina.

„Palaikysime drąsius Ukrainos žmones, ginančius savo laisvę nuo naujos Vladimiro Putino fašizmo formos. Britų karinė, ekonominė, politinė ir diplomatinė parama Ukrainai išliks geležinė“, – straipsnyje nurodė D. Lammy.

Jis kartu pabrėžė, kad ši parama yra dar stipresnė, jei plėtojamas bendradarbiavimas su kitomis šalimis. D. Lammy pažymėjo, kad Vokietija, Lenkija ir Švedija taip pat yra ištikimos Ukrainos rėmėjos.

„Europos saugumas bus šios vyriausybės užsienio reikalų ir gynybos prioritetas“, – rašė jis.

Anot D. Lammy, barbariška Rusijos invazija išryškino „būtinybę daryti daugiau, kad sustiprintume savo pačių gynybą“.

Jis paskelbė, kad kartu su britų premjeru ir gynybos sekretoriumi kitą savaitę dalyvaus NATO viršūnių susitikime Vašingtone.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras Ukrainojeparama UkrainaiNyderlandaiF16

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių