Minskas: išsakyta kritika dėl parlamento rinkimų – nepagrįsta ir politizuota

Baltarusija pasmerkė Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) išsakytą kritiką dėl neskaidrių sekmadienio parlamento rinkimų ir pareiškė, kad ši kritika yra „nepagrįsta ir politizuota“.

„Apgailestaujame, kad ESBO misija, kaip ir ankstesniais metais, negalėjo visiškai atsitraukti nuo politizuotų vertinimų ir išvadų“, – tvirtino Baltarusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovas spaudai Anatolijus Glazas.

„Ne kartą sakėme mūsų Vakarų partneriams, kad esame pasirengę konstruktyviai kritikai, tačiau niekada nepriimsime visiškai nepagrįsto šmeižto“, – sakė A. Glazas.

Parlamento rinkimuose Baltarusijos opozicijos atstovai neteko dviejų turėtų vietų, o visi 110 mandatų atiteko prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai, kuris šaliai vadovauja jau ketvirtį amžiaus, lojaliems politikams.

Sekmadienį vykusius rinkimus stebėjusi ESBO užfiksavo „rimtus pamatinių teisių apribojimus“ ir „priespaudos atmosferą“, kurią patyrė politinė opozicija.

Remdamasi 400 rinkimų stebėtojų misijos išvadomis, ESBO pabrėžė, kad rinkėjai buvo raginami balsuoti tik už valdžiai lojalius kandidatus.

Šie rinkimai buvo vertinami kaip perrinkimo kitų metų prezidento rinkimuose siekiančio A. Lukašenkos galios barometras. Baltarusijos parlamentas įprastai palaiko prezidentą, kuris netoleruoja oponentų.

Savo ruožtu Rusija pareiškė, kad rinkimai Baltarusijoje vyko „be rimtų pažeidimų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių