Iš Minsko į Iraką planuojama išskraidinti dar daugiau nei 400 migrantų

Kitas lėktuvas iš Baltarusijos į Iraką, išskraidinsiantis grąžinamus migrantus, numatytas gruodžio 10 dieną, penktadienį pranešė Minsko nacionalinio oro uosto spaudos tarnyba.

„Šiandien įvyks dar vienas [migrantų] išskraidinimo skrydis iš Minsko į Iraką. Bendrovės „Iraqi Airways“ lėktuvas „Boeing 747-400“ jau nusileido Minsko nacionaliniame oro uoste. Šiuo metu vyksta laipinimas į lėktuvą“, – informavo oro uosto tarnyba.

„Iš viso šiam reisui registruota 417 keleivių: 415 suaugusiųjų ir du vaikai iki 2 metų amžiaus“, – sakoma pranešime.

Tūkstančiai migrantų iš Vidurinių Rytų, įskaitant daug Irako autonominio Kurdistano regiono gyventojų, praeitą mėnesį buvo įstrigę stovykloje prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Jų pastangos neteisėtai patekti į Europos Sąjungos teritoriją kursto įtampą tarp Vakarų šalių ir Baltarusijos bei ją remiančios Rusijos.

Vakarų šalys kaltina Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos vyriausybę dirbtinai kurstant šią krizę ir organizuojant migrantų srautus. Šie Minsko veiksmai smerkiami kaip hibridinė agresija, keršijant už ES sankcijas Baltarusijai dėl represijų prieš opoziciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

iš  portretas
Minsko ir taip išskraidina, tūkstančių nemoka išskrendantiems?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių