Pereiti į pagrindinį turinį

Mirtinas "Aerofloto" reisas

2008-09-15 09:00
Mirtinas "Aerofloto" reisas
Mirtinas "Aerofloto" reisas / AFP nuotr.

Ši lėktuvo katastrofa sukrėtė ne tik Rusiją. Tarp žuvusių "Boeing-737-500" keleivių buvo 21 užsienietis. Išgyventi nepavyko niekam.

Žuvo visi

Iš Maskvos skridęs lėktuvas sudužo prie Permės miesto. Oro bendrovės "Aeroflot", kuriai priklausė katastrofą patyręs laineris, atstovų teigimu, žuvo visi 82 lėktuvo keleiviai ir šeši įgulos nariai. "Tarp keleivių buvo septyni vaikai ir 21 užsienietis: devyni žmonės iš Azerbaidžano, penki iš Ukrainos ir po vieną iš Prancūzijos, Šveicarijos, Latvijos, Jungtinių Valstijų, Vokietijos, Turkijos ir Italijos. Žuvo visi, - sakoma "Aerofloto" išplatintame pranešime. Vėliau pranešta, kad šiuo lėktuvu skrido Čečėnijos karo veteranas generolas Genadijus Troševas.

Penkiems žmonėms išvengti tragiško likimo pavyko dėl to, kad paprasčiausiai pavėlavo. Trys suaugusieji ir du vaikai, turėję bilietus į šį 821-ą reisą, pavėlavo ir į Permę turėjo važiuoti traukiniu.

Katastrofa įvyko vakar maždaug 3.15 val. vietos (2.15 val. Lietuvos) laiku. "Ryšys su lėktuvu nutrūko jam leidžiantis maždaug 1,1 tūkst. m aukštyje. Po to skrydžių kontrolieriai jo signalų nebematė", - sakoma bendrovės pranešime.

Atrodė kaip kometa

Rusijos televizijų reportažuose buvo matyti po mišką išsimėčiusios rūkstančios nuolaužos ir prožektoriais pasišviečiantys pareigūnai."Jis degė dar danguje ir atrodė kaip krintanti kometa", - pasakojo viena liudininkė. Lėktuvo nuolaužos mėtosi maždaug 4 kv. km plote.

Šaltinis Nepaprastųjų situacijų ministerijoje sakė, jog lėktuvas nukrito vos keli metrai nuo gyvenamųjų namų, bet aukų žemėje pavyko išvengti.

Katastrofos priežastis kol kas neaiški. Manoma, kad lėktuvas galėjo užsidegti ir nukristi dėl variklio gedimo. Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovė Irina Andrianova sakė, kad jokių teroro akto požymių nėra. Galutines išvadas tyrėjai pateiks, kai bus iššifruoti juodųjų dėžių įrašai. Jos jau rastos.

Blogai rengia lakūnus?

Nukritęs lėktuvas apgadino kelis šimtus metrų Transsibiro magistralės. "Smūgis buvo toks stiprus, kad net išsiklaipė bėgiai. Be to, sugriautos elektros perdavimo linijos. Prie geležinkelio sankasos buvę vienaaukščiai namai nenukentėjo", - pareiškė Permės srities gubernatorius.

Lėktuvą, kuris patyrė katastrofą, "Aeroflot" liepos pabaigoje iki 2013 m. kovo išsinuomojo iš Dubline įsikūrusios kompanijos "Pinewatch Limited". Teigiama, jog jis buvo techniškai tvarkingas.

Pernai Rusijoje įvyko 33 aviakatastrofos, per kurias žuvo 318 žmonių - šešiskart daugiau nei 2005 m. Tai sukėlė rimtą susirūpinimą Rusijos civiline aviacija. Ekspertai mano, jog katastrofų padaugėjo dėl to, kad nepakankamai profesionaliai parengiami įgulos nariai ir kad rusų eksploatuojami keleiviniai lėktuvai sensta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų