Pereiti į pagrindinį turinį

"Mitsubishi Motors" tvirtina degalų sąnaudų duomenų neklastojusi

2016-05-12 12:48
BNS inf.

Japonijos automobilių gamybos kompanija "Mitsubishi Motors" trečiadienį pareiškė, kad neseniai kilęs skandalas dėl jos gaminamų automobilių degalų sąnaudų bandymų rezultatų klastojimo nėra susijęs su užsienyje parduodamais automobiliais.

Scanpix nuotr.

Bendrovė taip pat pranešė tirianti dar devynis tik Japonijoje parduodamus modelius, tačiau jos akcininkai sako, jog kompanijai išorinės finansinės pagalbos nereikės.

Užsienio rinkoje parduodami automobiliai "buvo testuojami naudojant tose rinkose nustatytus metodus", žurnalistams sakė "Mitsubishi Motors" valdybos pirmininkas Osamu'as Masuko'as (Osamas Masukas).

"Mes manome, kad užsienyje parduodami automobiliai nėra susiję "su skandalu -BNS)",- pabrėžė jis.

Skelbiama, kad bendrovė vis dar tiria, kodėl kilo šis skandalas. Tačiau bendrovė vadovas sakė, kad dėl "perdaug optimistinių" automobilių ekonomiškumo duomenų kaltas kai kurių darbuotojų įvykdytas duomenų klastojimas.

Kai kuriais atvejais "Mitsubishi" automobilių tariami degalų sąnaudų duomenys nuo realių skyrėsi maždaug 15 proc.

Savo ruožtu Japonijos laikraštis "Asahi" trečiadienį pranešė, kad "Mitsubishi Motors" klastojo beveik visų modelių, kuriais prekiavo Japonijoje per pastaruosius 25 metus, degalų sąnaudų bandymų rezultatus.

Neįvardytus šaltinius įmonėje cituojantis leidinys rašo, kad buvo klastoti dešimčių modelių, kuriais Japonijoje buvo prekiauta nuo 1991 metų, įskaitant sedanus ir visureigius, duomenys.

Praėjusį mėnesį "Mitsubishi Motors" pripažino, kad metų metus naudojo netinkamus bandymų metodus ir kad neįvardyti darbuotojai klastojo duomenis, kad kai kurie įmonės gaminami automobiliai atrodytų ekonomiškesni, negu iš tikrųjų buvo.

Iki šiol įmonė patvirtino, kad buvo suklastoti keturių modelių ir daugiau kaip 600 tūkst. transporto priemonių, kurios visos buvo parduotos Japonijoje, degalų sąnaudų duomenys. Tačiau ji įspėjo, kad tokių automobilių skaičius gali padidėti.

Kilus šiam skandalui, "Mitsubishi" rinkos vertė sumažėjo daugiau kaip 40 procentų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų