Pereiti į pagrindinį turinį

M.Jacksonas pagaliau atgulė į amžino poilsio vietą

2009-09-04 19:48
M.Jacksonas pagaliau atgulė į amžino poilsio vietą
M.Jacksonas pagaliau atgulė į amžino poilsio vietą / "Reuters" nuotr.

Po daugiau nei dviejų mėnesių popscenos karaliaus Michaelo Jacksono palaikai atgulė į amžino poilsio vietą Los Andželo kapinėse, kuriose su juo dar kartą jausmingai atsisveikino šeima ir draugai.

Pavėlavo į savo laidotuves

Maždaug 200 giminaičių ir draugų susirinko įspūdingose kapinėse Los Andželo Glendeilo priemiestyje. Maždaug 30 automobilių kortežas, kurio priekyje važiavo šeši limuzinai "Rolls-Royce", Jacksonų šeimą atvežė į kapines.

Tarp gedėtojų buvo Holivudo legenda Elizabeth Taylor, aktorius Macaulay Culkinas ir teisių gynėjas pastorius Alas Sharptonas, kuris vykstančią ceremoniją aprašinėjo tinkle "Twitter".

"Tai, ką MJ patyrė, buvo taip neteisinga, tačiau jam pavyko. Galiausiai jis buvo didžiausias visų laikų artistas. Jis susidūrė su priešiniu vėju, bet jam pavyko", – sakė A.Sharptonas.

Dainininko vaikai – 12-metis Prince'as Michaelas, 11-metė Paris ir Blanketu vadinamas septynmetis Prince'as Michaelas II – prieš laidotuvių ceremoniją padėjo karūną ant gėlėmis puošto ir auksu žibančio tėvo karsto.

Ceremonija turėjo prasidėti 19 val. (penktadienį 5 val. Lietuvos laiku), bet popmuzikos karalius buvo neprognozuojamas iki pat paskutinės minutės – jis, galima sakyti, vėlavo į savo paties laidotuves, nes jo karstas buvo atneštas daugiau kaip pusantros valandos vėliau.

Graudi ceremonija

M.Jacksono broliai, kurie visi vilkėjo vienodais juodais kostiumais ir velionio garbei mūvėjo po vieną baltą pirštinę, nešė iš katafalko iškeltą karstą.

Buvo pranešta, kad M.Jacksono vaikai į tėvo karstą įdėjo savo laiškelius: "Tėveli, mes tave mylim ir tavęs ilgimės."

Laidotuvių dalyviai per uždarą ceremoniją spontaniškai reiškė pagarbą velioniui. Soulo legenda Gladys Knight sugiedojo "His Eye Is on the Sparrow", o dainų žodžių kūrėjas Cliftonas Davisas sudainavo savo hitą "Never Can Say Goodbye".

Po laidotuvių ceremonijos M.Jacksono broliai įnešė jo karstą į kapinių didįjį mauzoliejų, o paskui juos ėjo visi laidotuvių dalyviai.

Mauzoliejuje, kuriame buvo padėtas M.Jacksono karstas, palaidotos tokios Holivudo aukso amžiaus žvaigždės kaip Clarkas Gable'as, Jean Harlow ir Carole Lombard.

Ši laidotuvių ceremonija buvo viešo gedulingo atsisveikinimo, kuris liepą vyko Los Andželo arenoje "Staples Center" ir kuriame dalyvavo 20 tūkst. žmonių, priešingybė. Tiesioginę jo transliaciją visame pasaulyje galėjo stebėti milijardas žiūrovų.

Policija, kuri anksčiau ragino gerbėjus nebandyti patekti į laidotuves, užtvėrė rajoną aplink 120 ha plotą užimančias kapines, jas saugojo policijos sraigtasparniai, policininkai su dresuotais šunimis ir civiliais drabužiais vilkintys pareigūnai.

Nužudė gydytojas?

Po M.Jacksono mirties ilgai buvo spėliojama apie tikslias jos priežastis. Los Andželo koroneriai praėjusią savaitę paskelbė, kad M.Jacksono mirtis traktuojama kaip nužudymas ir kad jo organizme mirties metu buvo šešių skirtingų vaistų kokteilis.

Koronerių pranešime sakoma, kad pagrindinė mirties priežastis buvo stiprus apsinuodijimas anestetiku propofoliu, nors 50 metų M.Jacksono organizmą paveikė ir kiti vaistai. Propofolis naudojamas ligoninėse pacientams prieš rimtas operacijas užmigdyti. Medikai sako, kad šie vaistai niekada neturėtų būti vartojami namuose.

Koronerio išvados pakurstė kalbas, kad policija gali apkaltinti M.Jacksono asmeninį gydytoją, kardiologą Conradą Murray, kuris paskutinis matė M.Jacksoną gyvą.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų