Pereiti į pagrindinį turinį

M.Jacksono sesuo: jį nužudė dėl pinigų

Priešai: M.Jacksono turtai viliojo ne vieną pavyduolį, jie kaip įmanydami stengėsi patekti į popmuzikos karaliaus aplinką, sakė jo sesuo L.Jackson.
Priešai: M.Jacksono turtai viliojo ne vieną pavyduolį, jie kaip įmanydami stengėsi patekti į popmuzikos karaliaus aplinką, sakė jo sesuo L.Jackson. / AFP nuotr.

Popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono mirties aplinkybės kelia vis daugiau abejonių.

Nužudė dėl pinigų?

Birželio pabaigoje mirusio atlikėjo sesuo LaToya Jackson tiki jau kelias dienas žiniasklaidoje sklandančia žmogžudystės versija.

"Aš įsitikinusi, kad Michaelą nužudė. Jaučiau tai nuo pat pradžių. Šį nusikaltimą padarė ne vienas žmogus, tai buvo sąmokslas, – sakė moteris. – Michaelas kainavo daugiau nei milijardą dolerių. Kai kas nors tiek daug kainuoja, aplink jį visuomet atsiras žmonių, trokštančių pinigų."

Pasak M.Jacksono sesers, dainininkas buvo tylus, švelnus ir mylintis žmogus, ir žmonės tuo naudojosi. Moteris taip pat pasakojo, kad dainininkas visuomet po ranka turėjo maždaug 1 mln. dolerių grynųjų pinigų ir daug brangių daiktų. Po jo mirties namuose esą nebuvo rasta jokių pinigų ir brangenybių.

Keturi nauji randai

L.Jackson įtarimai dėl žmogžudystės sustiprėjo, kai ji penktadienį gavo pakartotinio skrodimo rezultatus. Privačiai pasamdyti specialistai ant M.Jacksono kaklo rado keturis adatų randus, apie kuriuos anksčiau nebuvo žinoma. Būtent šis faktas, pasak dainininko sesers, gal byloti apie žmogžudystę.

Praėjusio mėnesio pabaigoje L.Jackson inicijavo pakartotinį skrodimą, kuris buvo atliktas praėjus kelioms dienoms po to, kai mirusio dainininko kūną ištyrė teisėsaugos specialistai. Pastarojo tyrimo rezultatai paaiškės tik po kelių savaičių.

Popmuzikos karalius netikėtai mirė birželio 25 d., sulaukęs 50 metų. Dainininkui sustojo širdis.

Kol visas pasaulis laukia M.Jacksono kūno skrodimo ir toksikologinių tyrimų rezultatų, žiniasklaida pateikia įvairių dainininko mirties versijų. Dažniausiai minimos yra savižudybė, vaistų arba narkotikų perdozavimas. Teisėsaugos pareigūnai dainininko namuose rado daug stipraus poveikio vaistų, Jungtinėse Valstijose parduodamų tik pagal receptus.

Taip pat žinoma, kad M.Jacksono organizmas buvo išsekintas dėl daugybės plastinių operacijų ir jam iškeltos bylos dėl nepilnamečių tvirkinimo.

Stiprių vaistų kokteilis

Didžiosios Britanijos laikraštis "The Sun" rašo, kad M.Jacksonas mirties išvakarėse vartojo itin stiprių vaistų, turinčių narkotinių medžiagų, kokteilį:

Leidinio duomenimis, atlikus testus dainininko kraujyje su demeroliu ir metadonu buvo rasta raminamųjų vaistų "Xanax", išskirtinai tik ligoninėse naudojamo preparato nuo skausmo "Propofol", narkotinio preparato "Dilaudid", šimtą kartų už morfijų stipresnių vaistų nuo skausmo "Fentanyl", "Vicodin", raminamųjų vaistų "Valium" ir nuo nemigos gelbstinčio "Ambien".

Policijos pareigūnai turėtų susidomėti, kaip vienas žmogus galėjo gauti tiek pavojingų vaistų pagal gydytojų receptus. Jeigu visus šiuos preparatus iš tikrųjų išrašė gydytojas, tuomet galima kelti žmogžudystės versiją, rašo "The Sun".

Kas padengs išlaidas?

M.Jacksono mirtis tapo ne tik teisėsaugos galvos skausmu. Los Andželo miesto tarybos nariai suka galvas, kas padengs atsisveikinimo ceremonijos, vykusios praėjusią savaitę arenoje "Staples Centre", išlaidas.

Tarybos narys Dennisas Zine'as tvirtina, kad už policijos ir kitas paslaugas turėtų mokėti ne mokesčių mokėtojai, o M.Jacksono šeima arba renginio organizatorius "AEG Live".

Šios bendrovės prezidentas Timas Leiweke'as pareiškė, kad sumokėjo už pačią ceremoniją, ir daugiau kratyti piniginės neketina.

Tūkstančiai papildomų policininkų ir gelbėjimo tarnybų pareigūnų, užblokuotas eismas – visa tai Los Andželui kainavo maždaug 1,4 mln. dolerių. Miesto biudžete ir taip yra atsivėrusi 0,5 mlrd. dolerių skylė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų