„Moderna“ artimu laiku ketina pagaminti daugiau nei 100 mln. COVID-19 vakcinos dozių

„Moderna“ per pirmuosius tris 2021 m. mėnesius pagaminti nuo 100 iki 125 mln. vakcinos nuo COVID-19 dozių, dauguma kurių atitektų Jungtinėms Valstijoms, ketvirtadienį pranešė pati JAV biotechnologijų bendrovė.

„Moderna“ teigimu, 85–100 mln. vakcinos dozių būtų skirtos JAV, o kitoms pasaulio šalims būtų parduota tarp 15 ir 25 mln. dozių.

„Moderna“ taip pat patvirtino, kad dar gruodį Jungtinėms Valstijoms pristatys apie 20 mln. vakcinos dozių.

„Moderna“ kelis pastaruosius mėnesius rengė vakcinos pristatymo planus JAV. Kitoms pasaulio šalims skirtos vakcinos dozės bus gaminamos Šveicarijoje.

JAV pareigūnai taip pat tikino ketinantys iki šių metų pabaigos paskirstyti iš viso 40 mln. vakcinos dozių, įskaitant „Pfizer-BioNTech“ sukurtą vakciną.

Tai reiškia, kad jau šiemet JAV turėtų būti paskiepyti apie 20 mln. žmonių. Tiek „Moderna“, tiek ir „Pfizer-BioNTech“ atveju imunitetui įgyti reikalingos dvi vakcinos dozės.

JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) patariamasis komitetas jau gruodžio 17 d. svarstys, ar tvirtinti „Moderna“ vakciną. „Pfizer-BioNTech“ vakcina bus svarstoma anksčiau – gruodžio 10 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Masonus ir Šakalus valdziunus suvakcinuoti sitais nuodais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių