Mokyklos Estijoje kasmet išmeta beveik 1400 tonų maisto

Estijos mokyklų valgyklose kasmet išmetama apie 1 400 tonų maisto. Pagrindinės tokio švaistymo priežastys, teigia Stokholmo aplinkosaugos instituto Taline mokslininkai, yra tai, kad maisto pagaminama per daug, o moksleiviai esą įsideda sau pernelyg dideles patiekalų porcija.

Tyrėjai savaitę svėrė visą išmetama maistą po pietų Estijos mokyklose. Tyrime dalyvavo iš viso 43 mokyklos visoje Estijoje, o tyrėjams pavyko pasverti maisto atliekas, likusias po 20 tūkst. moksleivių pietų, skelbia Estijos visuomeninis transliuotojas ERR.

Mokslininkai nustatė, kad kiekvienas moksleivis vidutiniškai palieka po 9 kg maisto atliekų per metus.

Stokholmo aplinkosaugos instituto Taline vyriausiosios speicalistės Evelin Piirsalu teigimu, palyginti su prieš penkerius metus atliktu panašiu tyrimu, Estijos mokyklų valgoklos išmeta daugiau maisto.

„Tai dalinai paveikė skirtingos tyrimo metodikos. Taip pat skirtumus lėmė tai, kad pastaraisiais metais moksleivių skaičius šalyje išaugo 15 tūkst.“, – sakė E. Piirsalu.

Pasak ekspertės, atsižvelgdamos į tyrimo išvadas, mokyklos galės optimaliau organizuoti moksleivių maitinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Nu va , o Lietuvos Socialinis paramos centras neisivaizduoja is kur jo gauti. Tai tegul tada papraso estu , kad atsiustu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių