Pereiti į pagrindinį turinį

Mokytojus supykdė valdžios planai

2008-05-20 04:00

Planuojamos reformos sukėlė Prancūzijos mokytojų pasipiktinimą. Dešimtys tūkstančių žmonių sekmadienį protestavo Paryžiuje dėl valdžios ketinimų sumažinti darbo vietų skaičių švietimo sektoriuje.

Išreikšti nepritarimą Prancūzijos valdžios siūlomai reformai šiltą sekmadienio dieną susirinko mažiausiai 20 tūkst. žmonių. Tačiau pagrindinės mokytojus vienijančios profesinės sąjungos atstovai, kurie organizavo eitynes, tvirtino, kad protestuotojų buvo net 45 tūkst.

Žygiuojantys centrinėmis Paryžiaus gatvėmis mokytojai protestavo ne tik prieš numatomą etatų mažinimą. Demonstracijos dalyviai taip pat teigė nepritariantys prezidento Nicolas Sarkozy ketinimui priversti mokyklas dirbti net streiko atvejais.
Šiais metais Prancūzijos vyriausybė planuoja panaikinti 11 tūkst. darbo vietų mokyklose ir universitetuose, nepriimdami naujų žmonių į išėjusiųjų į pensiją vietą. Valdžios atstovų teigimu, toks sprendimas logiškas, nes moksleivių skaičius Prancūzijoje pastaraisiais metais mažėjo, o mokytojų išliko tiek pat arba didėjo.

Neramu ir Prancūzijos pajūryje. Nepatenkinti kylančiomis degalų kainomis žvejai blokavo La Rošelio uostą. 90 žvejybos laivų jau keletą dienų laiko užtvertą kelią į šį uostą Prancūzijos Atlanto pakrantėje. Žvejai taip pat atkirto tris degalų saugyklas, kuriomis naudojasi didžioji dalis Vakarų Prancūzijos. Jie žada nenutraukti protestų iki rytojaus prasidėsiančių derybų su vyriausybe.

Efektyvias reformas žadėjęs N.Sarkozy buvo išrinktas prieš metus. Tačiau beveik visos iki šiol jo siūlomos permainos sulaukia griežtos kritikos ir protestų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų