N. Zelandijos policija pradėjo tyrimą dėl mirčių per ugnikalnio išsiveržimą

Naujosios Zelandijos policija antradienį pradėjo tyrimą, siekdama nustatyti, kaip Baltosios salos ugnikalnio išsiveržimas pareikalavo mažiausiai trylikos žmonių gyvybių.

Pavojaus lygis ugnikalnio apylinkėse buvo padidintas savaitė prieš pirmadienį įvykusią katastrofą, todėl kilo klausimų, ar turistų grupėms galėjo būti leista lankytis šioje populiarioje vietovėje, esančioje netoli Šiaurės salos pakrantės.

Policija nurodė, kad „pradėtas tyrimas dėl  mirčių ir sužeidimų aplinkybių“ per ugnikalnio išsiveržimą.

Pareigūnai atsiribojo nuo ankstesnio pranešimo, kuriame tvirtinta, kad pradėtas baudžiamasis tyrimas. Jie pridūrė, kad tyrimą vykdo koroneris.

Priežastis, kodėl pakeistas tyrimo tipas, nenurodoma.

Tyrimas vyks lygiagrečiai su kitu tyrimu, kurį vykdo Naujosios Zelandijos darbo inspekcija.

Policija patvirtino, kad penki žmonės žuvo, o dar aštuoni dingo ir laikomi mirusiais, pirmadienio popietę išsiveržus aktyviausiam Naujosios Zelandijos ugnikalniui. Tuo metu jį tyrinėjo grupė turistų.

Kalbėdami prieš paskelbiant apie tyrimo pradžią, kelionių organizatoriaus „White Island Tours“ atstovai pareiškė, kad į saugos užtikrinimą įmonė žiūri itin rimtai.

„Remiamės (vyriausybės geomokslų agentūros) GNS patarimais. Ji siunčia mums pranešimus, kuriuose nurodoma, koks yra aktyvumo lygis, jeigu jis siekia antrąjį lygį, kaip buvo vakar“, – televizijai TVNZ sakė bendrovės atstovas Paulas Quinnas (Polas Kvinas).

Anot jo, kompanija nuvežė lankytojus į Baltąją salą, kai ugnikalnio keliamas pavojus buvo antrojo lygio, o tai reiškia, kad buvo perspėta apie „vidutinius ar padidėjusius ugnikalnio bruzdėjimus“.

P. Quinnas nurodė, kad po išsiveržimo tebeieškoma dviejų įmonės gidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal selfius darėsi ant ugnikalnio krašto ?

...

... portretas
Vykstantys ŽINOJO kur vyksta!!!

LIJA

LIJA portretas
Būtinas baudžiamasis tyrimas. Ir aplamai uždrausti visas tokias ekskursijas į pavojingas vietas. Čia protus temdė pinigai ir tik pinigai, o ne buvo galvojama, kiek visa tai pavojinga.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių