Namibija pripažino užsienyje sudarytas savo piliečių ir užsieniečių vienalytes santuokas

  • Teksto dydis:

Namibijos Aukščiausiasis Teismas antradienį pripažino užsienyje sudarytas piliečių ir užsieniečių vienalytes santuokas – tai svarbus sprendimas šalyje, kurioje homoseksualumas yra neteisėtas.

Šiuo nutarimu panaikinamas praėjusiais metais Aukštojo teismo priimtas sprendimas, kuriuo buvo atsisakyta pripažinti tos pačios lyties asmenų santuokas, sudarytas ne Namibijoje.

Du Namibijos piliečiai kreipėsi į teismą po to, kai Vidaus reikalų ir imigracijos ministerija atsisakė išduoti leidimus tos pačios lyties sutuoktiniams užsieniečiams, su kuriais jie susituokė už šalies ribų.

„Atitinkamai šis Teismas nustatė, kad Ministerijos požiūris neįtraukti sutuoktinių, įskaitant apeliantus, į teisėtai sudarytą tos pačios lyties asmenų santuoką... pažeidžia tarpusavyje susijusias apeliantų teises į orumą ir lygybę“, – sakoma sprendime.

Annette Seiler (Anetė Zailer), kuri yra ištekėjusi už Vokietijos pilietės Anitos Seiler-Lilles (Anitos Zailer-Liles), kartu su Namibijos piliečiu Johannu Potgieteriu (Johanu Potgiteriu) ir jo vyru iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Matsobane Danieliu Digashu (Matsobane Danieliu Digašu) iškėlė bylą.

Jų santuokos buvo sudarytos atitinkamai Vokietijoje ir Pietų Afrikoje.

Namibijoje pastaruoju metu buvo daugybė teisminių bylų dėl tos pačios lyties porų teisės tuoktis, tapti tėvais ir imigruoti.

Homoseksualumas Namibijoje yra neteisėtas pagal retai taikomą 1927 metų sodomijos įstatymą, priimtą Pietų Afrikos valdymo laikotarpiu.

PAR pagal liberalią po apartheido įsigalėjimo priimtą konstituciją yra vienintelė Afrikos valstybė, kurioje 2006 metais įteisintos tos pačios lyties asmenų santuokos.

Šių metų kovą tas pats Aukščiausiasis teismas panaikino žemesnės instancijos teismo sprendimą suteikti pilietybę homoseksualų poros ketverių metų sūnui, kuris gimė kaimyninėje PAR naudojant surogatinę motinystę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

''užsieniečių''

''užsieniečių'' portretas
nelies , o vietinius paga įstatymą galiojantį ................ viskas normalu

Bilas

Bilas portretas
Net du kartus tą patį paskelbė! Ir dar didžiuojasi.. šlykštu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių