Pereiti į pagrindinį turinį

NATO plėsis į pietus

2008-12-05 09:00

Pasibaigęs NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimas buvo tikrai diplomatiškas. Jo rezultatais visi liko patenkinti.

Trečiadienio vakarą paskelbti posėdžio rezultatai visus pradžiugino. Lietuva ir JAV triumfuoja, nes sugebėjo palaikyti Ukrainos ir Gruzijos siekį tapti Aljanso narėmis. Kijevas ir Tbilisis apsidžiaugė gavę patikinimą, jog kada nors būtinai įstos į NATO, o didžiosios Europos šalys liko patenkintos radusios vidurio kelią: nepaliko be dėmesio Ukrainos bei Gruzijos ir nesupykdė Rusijos. Su pastarąja Aljansas netrukus atnaujins dialogą. "Atkreipėme dėmesį į Šiaurės Atlanto aljanso šalių užsienio reikalų ministrų siūlymą atnaujinti politinį dialogą Rusijos ir NATO taryboje. Ir nors šis procesas susietas su keliomis sąlygomis, manome, kad Aljansas grįžta į realizmo pozicijas", – į šį sprendimą iš karto sureagavo Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Svarbiausias susitikimo rezultatas – žinia apie NATO plėtrą. Galutiniame ministrų pasirašytame komunikate teigiama, jog jau kitų metų pavasarį į Aljansą turėtų būti priimtos Albanija ir Kroatija. Be to, dokumente užfiksuota, kad Šiaurės Atlanto organizacija plėsis ir toliau. Tikimasi, jog ateityje prie NATO prisijungs Makedonija, Bosnija ir Juodkalnija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų