M. Gorbačiovui – NATO vadovo pagyros ir Vokietijos padėka

NATO vadovas Jensas Stoltenbergas trečiadienį pareiškė, kad paskutinio Sovietų Sąjungos lyderio Michailo Gorbačiovo, apie kurio mirtį buvo pranešta ankstesnę dieną, „geresnio pasaulio vizija išlieka pavyzdys“.

„Gorbačiovo istorinės reformos vedė prie Sovietų Sąjungos panaikinimo, padėjo užbaigti Šaltąjį karą ir atvėrė Rusijos ir NATO partnerystės galimybę“,  – per „Twitter“ parašė Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos generalinis sekretorius.

Vokietija dėkinga už galimybę vėl susivienyti

Vokietijos prezidentas trečiadienį padėkojo paskutiniam Sovietų Sąjungos lyderiui, apie kurio mirtį buvo pranešta ankstesnę dieną, už jo vaidmenį vėl suvienijant Vokietiją 1990 metais, baigiantis Šaltajam karui.

„Vokietija lieka susaistyta dėkingumo jam už jo lemiamą indėlį Vokietijos vienybei, pagarbos jo drąsai atverti kelią į demokratiją ir statyti tiltus tarp Rytų ir Vakarų, taip pat prisiminimo apie jo didžią taikių Europos namų viziją“, – sakoma prezidento Franko-Walterio Steinmeierio (Franko Valterio Šteinmejerio) pranešime.

Tačiau jis pridūrė: „Šiandien ši svajonė virtusi griuvėsiais, sunaikinta Rusijos brutalaus puolimo prieš Ukrainą.“

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) taip pat atidavė pagarbą M. Gorbačiovui už jo vaidmenį suvienijant Vokietiją, bet pripažino, kad velionio pastangos užtikrinti tvarią demokratiją Rusijoje „žlugo“.

„Demokratiniams judėjimams Vidurio ir Rytų Europoje buvo naudingas faktas, kad jis tuo metu buvo valdžioje Rusijoje“, – sakė Vokietijos vyriausybės vadovas.

Vis dėlto M. Gorbačiovas „mirė tokiu laiku, kai demokratija Rusijoje žlugo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kur tau ne /geris/ / kai visur karai ir terorizmas ko ir sieke satansionistai zydu gimines o fasiz ma pagimde butent jie patys rotsildu sorosu asmenyse su bilgeicais ir kt klounais kuriu deka z usta zmones ===

Anonimas

Anonimas portretas
Pasaulio glingiausieji dar sugeba atskirti kas yra gėris ir kas blogis. Bet mūsų vadukai to niekip nesuvokia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių