NATO vadovas paragino Rusiją išvesti pajėgas iš Abchazijos ir Pietų Osetijos

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį paragino Rusiją atšaukti Abchazijos ir Pietų Osetijos nepriklausomybės pripažinimą ir išvesti savo pajėgas iš šių teritorijų.

„Raginame Rusiją atšaukti Abchazijos ir Pietų Osetijos regionų nepriklausomybės pripažinimą ir išvesti savo pajėgas“, – Briuselyje per bendrą spaudos konferenciją su Sakartvelo premjeru Georgijumi Gacharija pareiškė NATO vadovas.

Per šią konferenciją J. Stoltenbergas pabrėžė, kad NATO laiko Abchaziją ir Pietų Osetiją Sakartvelo dalimi.

„NATO palaiko Sakartvelo suverenitetą ir teritorinį vientisumą pagal tarptautiniu mastu pripažįstamas jo sienas. Pripažįstame šiuos regionus – Abchaziją ir Pietų Osetiją – esant Sakartvelo sudėtyje“, – kalbėjo Aljanso generalinis sekretorius.

Sakartvelo siekis įstoti į NATO pykdo Maskvą, o įtampa tarp abiejų šalių pasiekė kulminaciją 2008 metų rugpjūtį, kai įvyko trumpas karas dėl Kremliaus palaikomų separatistinių Pietų Osetijos ir Abchazijos regionų.

Po karo, kurį Sakartvelo kariuomenė pralaimėjo vos per penkias dienas, Maskva pripažino abi provincijas nepriklausomomis valstybėmis ir dislokavo ten tūkstančius karių.

2008 metais Bukarešte vykusiame viršūnių susitikime NATO lyderiai oficialiai pažadėjo, kad Sakartvelas „taps NATO nariu“, tačiau, nenorėdami sukelti konfrontacijos su ryžtingiau besielgiančia Rusija, lig šiol atsisakydavo leisti Tbilisiui stoti į formalų prisijungimo kelią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RUSIJA IRGI REIKALAUJA...

RUSIJA IRGI REIKALAUJA... portretas
Išvesti Amerikos karius iš Japonijos, kurie dar liko nuo antro pasaulinio karo...Ką tu į tai "didvyrį" Stoltenbergai?

Augis

Augis portretas
Kada tas susna dings iš ekranų, šlykštus typas.

matomai NATO vadovas nutares bordely padaryt

matomai  NATO vadovas  nutares  bordely  padaryt   portretas
ir Abchazijoj , ir Osetijoj ---toky kury ka tik suorganizavo su NATO kekse Turkija Kalnu Karabache...supjudes Azerbaidzana su Armenija....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių