NATO vadovas reiškia paramą Lenkijai dėl krizės pasienyje su Baltarusija

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas antradienį pareiškė, kad per pokalbį su lenkų prezidentu Andrzejumi Duda (Andžejumi Duda) išreiškė paramą Varšuvai dėl migracijos krizės Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje.

„Pasikalbėjau su prezidentu Andrzejumi Duda apie rimtą padėtį Lenkijos pasienyje. Baltarusijos naudojimasis migrantais kaip hibridine taktine [priemone] yra nepriimtinas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė J. Stoltenbergas.

„NATO solidarizuojasi su Lenkija ir visais mūsų sąjungininkais regione“, – pabrėžė Aljanso vadovas.

Anksčiau lenkų premjeras Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moreveckis) pareiškė, kad sudėtinga situacija prie Lenkijos rytinės sienos gali turėti įtakos visai ES.

Padėtis regione komplikavosi pirmadienį, kai prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos susirinko keli tūkstančiai migrantų, norinčių pasiekti ES teritoriją. Ten sutelktoms Lenkijos saugumo pajėgoms pavyko atremti migrantų mėginimą masiškai prasiveržti per pasienio užtvaras. Lenkų pareigūnai šiuos įvykius pavadino sudėtingiausiu migracijos krizės etapu.

Lenkija ir virtinė kitų Europos šalių pastaraisiais mėnesiais kaltina Baltarusiją dėl chaoso prie Europos Sąjungos sienų, nes baltarusiai neįsileidžia atgal nelegalių migrantų, bandančių patekti į ES. Lenkija jų taip pat neįsileidžia, todėl daug migrantų iš Artimųjų Rytų ir Afrikos įstrigo pasienio zonoje.

Europos Sąjunga kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Lenkijos specialiųjų tarnybų atstovas Stanislawas Zarynas (Stanislavas Žarynas) visuomeniniam radijui antradienį sakė, kad Baltarusijos teritorijoje šiuo metu gali būti 12–15 tūkst. migrantų.

„Migrantų skaičiaus Baltarusijoje vertinimai rodo, kad jų ten gali būti 12–15 tūkstančių. Tai yra grupė, kuriai per pastaruosius mėnesius pavyko atvykti į Baltarusiją“, – teigė jis.

Pasak S. Zaryno, išvakarėse prie Lenkija sienos susirinko apie 4 tūkst. migrantų.

Pareigūno nuomone, krizė truks „daugelį dienų, o gal net ilgiau“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
man regis p Jensiui laikas pagalvot kas ta pekla uzvyre ir ar ne ne tavo turku nato erdoganas su merkel ir iziebe sia ugni kuri isiliepsnojo putkos palaikymu su batkos pagalba suprantu esi biden marionete kaip ir visi bet as tavo vietoje atsistatydinciau nes eroganas visur su zydais sukelia karus ir ??? ar tai noredamas parodyt kas nato kad suterst mundura jei taip atsis tatydink kitu atveju tu pac toks pat isverstaskuris agresorus kaip kiti bidpakalikai po /nekaltumo/ prezumcija?======

tai

tai portretas
dekui ponui ,,vadovui,, uz ,, parama,,....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių