Naujas „Amazon“ skandalas Indijoje – šlepetės su M. Gandhi atvaizdu

  • Teksto dydis:

Neseniai internetinės prekybos milžinė „Amazon“ sukėlė Indijoje didžiulį pasipiktinimą, kai buvo nustatyta, kad savo Kanados rinkai skirtame tinklalapyje ji prekiavo durų kilimėliais su Indijos vėliavos atvaizdu.

Praėjusį trečiadienį Indija dėl to pareikalavo atsiprašymo, o šalies užsienio reikalų ministrė Sushma Swaraj (Sušma Svaradž) socialiniame tinkle „Twitter“ antradienį parašė, kad ji gali nurodyti uždrausti išduoti Indijos vizas „Amazon“ darbuotojams, jei kompanija neatsiprašys ir „tuoj pat neišims iš prekybos visų prekių, įžeidžiančių mūsų šalies vėliavą“.

„Amazon“ savo ruožtu po Indijos diplomatijos vadovės grasinimo tviteryje išėmė iš prekybos šias prekes.

Tačiau dabar kilo naujas skandalas, kai buvo pastebėta, kad JAV rinkai skirtame „Amazon“ puslapyje prekiaujama šlepetėmis per pirštą su Indijos nepriklausomybės ikona laikomo Mahatmos Gandhi (Mahatmos Gandžio) atvaizdu.

„Amazon“ turi būti uždrausta Indijoje. Jie jau peržengė ribą. Tai jau absurdiška!“ – tviteryje sekmadienį parašė vienas vartotojas.

„Amazon“ privalo išimti iš prekybos šlepetes su Mahatma Gandhi atvaizdu. Gerbkite mūsų lyderius ir venkite nesutarimų“, – parašė kitas.

Su kompanijos atstovai sekmadienį susisiekti nepavyko, tačiau vėliau minėtos šlepetės iš prekybos dingo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių