Naujas P. Pavlenskio performansas – padegtos banko durys

Skandalingai pagarsėjęs performansų meistras iš Rusijos Piotras Pavlenskis nenurimo ir gavęs prieglobstį Prancūzijoje. Jis padegė centrinio Prancūzijos Banko skyriaus duris Paryžiaus centre taip protestuodamas prieš bankų diktatūrą ir ragindamas Prancūziją vėl sukilti.

Iš Rusijos išvarytas P. Pavelenkis 2016-aisiais išgarsėjo ir pagrindinės Rusijos represinės struktūros –buvusio  KGB pastato Maskvoje durų padegimu. Tai buvo viena paskutinių jo akcijų Rusijoje. Tada jis gavo kelių tūkstančių dolerių baudą ir buvo privestas praleisti mėnesį rusiškoje psichiatrijos klinikoje, kur pripažintas sveiko proto.

Pabėgęs iš Rusijos dėl, jo teigimu, sufabrikuoto kaltinimo seksualiniu priekabiavimu, R. Pavlenskis visai neseniai gavo politinį prieglobstį Prancūzijoje, bet tai nesutrukdė jam toliau kovoti dėl pasaulinės revoliucijos.

33 m. P. Pavlenskis ir prie banko kartu suimta jo partnerė tvirtina, kad taip siekė išprovokuoti dar vieną revoliucinį gaisrą protestuodami prieš bankininkus, užėmusius modernių laikų karalių vietas. Banko atstovų teigimu, pastatas Bastilijos aikštėje rimtai nenukentėjo, bet jie teisis dėl nuostolių atlyginimo.

Viena garsiausių P. Pavlenkio akcijų buvo pavadinta „Fiksacija“, kai jis prikalė savo lyties organus prie grindinio Raudonojoje aikštėje Maskvoje. Taip jis norėjo parodyti rusų abejingumą juos išnaudojančiam režimui. Už tokią Kremliaus valdžios kritiką P. Pavlenskis yra gavęs disidentams skiriamą Vaclavo Havelo premiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Rusijoje už padagtas duris saugumo.kiek dailininkų pasirašė dėl jo pažeistos laisvės,net užsienio dailininkai palaikė,demokratija Rusijoje niekinama,na o Prancūzijoje niekas nemiauksi apie pažeistas jo teises,antrankius uždėjo,sutramdė ?demokratą",Prancūzija nori rusams jį atiduoti atgal,rusai primena prancūzams,kad jis pilietybę turi Prancūzijos,gal lietuviams reikalingas demokratinių vertybių gynėjas?

?

? portretas
o musu medziu gynejus: menininkus, poetus, kompozitorius, architektus ir kt, prancuzija negaletu priimti? cia gi totalitarinis rezimas gyventi neleidzia.

Algis

Algis portretas
Kol bego is Rusijos, cia, Lietuvoje buvo daug kalbama kaip apie autoritarinio rezimo neivertinta talenta. Ka dabar idomu sakys? Tokiose situacijose, pas mus tiesiog nutylima, norint nuslepti jau is anksciau parodyta durnuma.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių