Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas piratų grobis

2009-04-09 09:00

Adeno įlankoje siautėjantys piratai ryžtasi plėšikauti ir toliau nuo Somalio krantų. Vakar jie užgrobė dar vieną laivą.

Šį kartą piratų grobiu tapo su JAV vėliava plaukiojantis laivas, priklausantis Danijos laivybos bendrovei "Maersk". Įmonė pranešė, kad konteineriu plukdantis "Maersk Alabama" buvo užpultas piratų ir tikriausiai pagrobtas maždaug 6 val. vietos (7 val. Lietuvos laiku). "Laivo įgulą sudaro 20 JAV piliečių. Jis priklauso ir yra eksploatuojamas Jungtinėse Valstijose veikiančios bendrovės "Maersk Line Ltd.", – nurodoma pranešime.

Teigiama, kad "Maersk Alabama" buvo pasamdyta JAV gynybos ministerijos – Pentagono. Laivas buvo užpultas, kai plaukė į Kenijos uostą Mombasą, maždaug už 500 km nuo Somalio krantų. Kaip teigė laivybą reguliuojančios ES institucijos atstovas, įgulos narių gyvybei grėsmės nėra.

Tai jau šeštas piratų pagrobtas laivas per pastarąsias kelias dienas. Pirmadienį jie užpuolė ir pagrobė Taivano ir Didžiosios Britanijos krovininius laivus. Kiek anksčiau į somaliečių nelaisvę pakliuvo ir laivas, kuriame yra Lietuvos pilietis. Pulti laivus piratai drįsta net ir tarptautinių pajėgų aktyviai patruliuojamoje akvatorijoje. Dešimt patrulių, iš kurių kiekvieną sudaro keli laivai ir orlaiviai, nebaugina jūros plėšikų.

Prieš pat užgrobiant laivą Adeno įlankoje patruliuojančių JAV laivų vadovybė išplatino pareiškimą apie padidėjusį pavojų regione. "Dabar piratai ieško taikinių ir puola ten, kur yra silpnos vietos. Nors patrulinių laivų regione padaugėjo, jie dažnai nespėja atvykti į pagalbą užpultiems laivams", – teigiama pareiškime.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų