Pereiti į pagrindinį turinį

Naujas smurto proveržis

2012-08-16 23:59
Naujas smurto proveržis
Naujas smurto proveržis / AFP nuotr.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas buvo apstumdytas ir nušvilptas atvykęs į Amjeną, kur per dvi naktis trukusias riaušes degė pastatai ir automobiliai.

Prancūzijos šiaurėje esančiame mieste maždaug 100 jaunuolių naktį į antradienį susirėmė su policija, šaudė į pareigūnus, padegė keliolika automobilių, laisvalaikio centrą ir vaikų darželį. Buvo sužeista 16 policininkų, kai kurie jų – stambių šratų ugnimi. Nuostoliai siekia milijoną eurų (3,5 mln. litų).

"Šaunamieji ginklai! Ar gali būti normalu, kad žmonės puola policiją šaunamaisiais ginklais? Tai nepriimtina. Įstatymas ir tvarka turi būti atkurti", – sakė ministras pasipiktinusiai miniai, kurią apsaugininkai vos įstengė sulaikyti.

Įtampa skurdžiame Amjeno rajone pradėjo augti dar praėjusią savaitę, kai per automobilio avariją žuvo 20-metis jaunuolis. Vietos gyventojai dėl jo mirties kaltina policiją. Vėliau pareigūnai už pavojingą vairavimą sulaikė vieną vairuotoją, jis pradėjo priešintis, ir prasidėjo riaušės.

Didelė įtampa vis dar tvyro apšiurusiuose Prancūzijos miestų priemiesčiuose, kur nedaug galimybių rasti darbą, juntama rasinė diskriminacija ir atskirtis nuo pagrindinės visuomenės srovės, įsivaizduojama, kad teisėtvarka palaikoma priešiškais metodais. Ši įtampa periodiškai įžiebia smurto protrūkius.

2005 m. per kelias savaites trukusias riaušes, kurios buvo didžiausi neramumai Prancūzijos miestuose per 40 metų, tuometė centro dešiniųjų vyriausybė buvo įvedusi nepaprastąją padėtį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų