Naujoji Zelandija priims su „Islamo valstybe“ susijusią moterį ir jos vaikus

Naujoji Zelandija pirmadienį paskelbė, kad priims su „Islamo valstybės“ grupuote susijusią moterį ir du jos vaikus, kai Australija panaikino jos turėtą dvigubą pilietybę.

Naujojoje Zelandijoje gimusi moteris, įvardijama kaip Suhayra Aden, persikėlė į Australiją būdama šešerių. 2014 metais ji iš Australijos persikėlė į Siriją ir gyveno „Islamo valstybės“ kontroliuojamoje teritorijoje.

26-erių moteris 2019 metais Sirijos pabėgėlių stovykloje naujienų organizacijai ABC sakė, kad buvo ištekėjusi už dviejų „Islamo valstybės“ kovotojų iš Švedijos.

Naujosios Zelandijos ministrė pirmininkė Jacinda Ardern pareiškė, kad, panaikinus jos pilietybę, ji ir jos vaikai taptų žmonėmis be valstybės.

„Turkija už juos nėra atsakinga, o Australijai atsisakius priimti šią šeimą, tenka tai daryti mums“, – pirmadienį pranešė ji.

Neatskleisdama detalių, J. Ardern teigė, kad „labai stengiamasi“ kuo labiau sumažinti riziką Naujosios Zelandijos gyventojams ir bus dedamos visos pastangos, siekiant šią šeimą reintegruoti į visuomenę, ypatingas dėmesys bus skiriamas vaikų gerovei užtikrinti.

S. Aden ir jos vaikai buvo sulaikyti Turkijoje, kai vasarį bandė pereiti per sieną iš Sirijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių