Naujuoju Kuveito valdytoju prisaikdintas šeichas Nawafas

Kuveito sosto įpėdinis šeichas Nawafas al Ahmadas al Sabahas trečiadienį buvo prisaikdintas valdančiuoju šios mažytės, naftos turtingos valstybės emyru.

Ilgai saugumo tarnybose dirbęs N. al Ahmadas al Sabahas valdžią perėmė mirus jo netikram broliui 91-erių šeichui Sabahui al Ahmadui al Sabahui. Naujuoju emyru N. al Ahmadas al Sabahas buvo paskirtas antradienį.

Nesitikima, kad 83 metų šeichas Nawafas nukryps nuo pirmtako nustatyto diplomatinio kurso, tačiau po jo paskyrimo pradėta spėlioti, kas taps kitu sosto įpėdiniu šalyje, garsėjančioje aktyviai renkamu parlamentu ir santykine nepriklausomybe Persijos įlankos regiono monarchijų apsuptyje.

Vėliau trečiadienį į Kuveitą turi būti parvežti velionio šeicho Sabaho palaikai. Jo karstas bus atskraidintas iš Ročesterio Minesotoje, kur šeichas po operacijos buvo gydomas garsiojoje Mayo ligoninėje.

Normaliomis sąlygomis jo laidotuvėse dalyvautų dešimtys tūkstančių gedinčių kuveitiečių ir dešimtys užsienio lyderių bei kitų garsių veikėjų, tačiau dėl koronaviruso pandemijos laidotuvės bus privačios, jose dalyvaus tik giminaičiai, pranešė Kuveito valstybinė naujienų agentūra KUNA.

Emocijas mirus šeichui Sabahui, kuris garsėjo sumania diplomatija ir pastangomis dėl taikos, atspindėjo užuojautos žinutės iš įvairių, taip pat ir tarpusavyje nesutariančių regiono valstybių, įskaitant Saudo Arabiją ir Iraną.

Šeichas Nawafas prisiekė parlamento pastate, plojant parlamentarams tradiciniais baltais drabužiais. Dėl pandemijos dalyviai buvo su kaukėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių