A. Navalnas ragina aktyviai dalyvauti B. Nemcovo nužudymo metinių marše

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas antradienį paragino piliečius aktyviai dalyvauti savaitgalį rengiamame marše, skirtame paminėti penktąsias iškilaus opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymo metines.

A. Navalnas sakė norintis perduoti prezidentui Vladimirui Putinui žinutę, kad jis negali likti valdžioje neribotą laiką.

Šeštadienį rengiamos eitynės bus pirmas didesnis opozicijos renginys nuo sausio, kai V. Putinas pasiūlė pakeisti Rusijos konstituciją. Analitikų teigimu, prezidentas pradeda ruoštis valdžios perdavimo procesui prieš kadencijos pabaigą 2024 metais.

Tačiau daugelis mano, kad du pastaruosius dešimtmečius valdžioje esantis V. Putinas siekia surasti būdą išlaikyti savo statusą valstybėje nepažeisdamas konstitucijoje numatyto dviejų kadencijų prezidento poste apribojimo.

„Kremlius stebės, kiek žmonių dalyvaus Nemcovo marše“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė A. Navalnas, daug metų tiriantis valdžios pareigūnų korupciją ir niekada neslėpęs ambicijų išversti V. Putiną iš posto.

„Nuo to priklauso, kaip įžūliai jie vykdys Putino išsaugojimo valdžioje operaciją. Nuo to priklauso politinių kalinių ateitis“, – pridūrė A. Navalnas.

Eitynės bus pirma didelio masto opozicijos demonstracija nuo praeitos vasaros, kai per virtinę protestų Maskvoje žmonės reiškė nepasitenkinimą dėl vietos valdžios rinkimų sąlygų, o demonstrantus išvaikė saugumo pajėgos.

Vis dėlto vietos valdžia išdavė leidimą šeštadienį rengti maršą.

Vienas iš demonstracijos rengėjų opozicijos aktyvistas Ilja Jašinas vaizdo kreipimesi sakė, kad maršo dalyviai reikalaus patraukti atsakomybėn B. Nemcovo nužudymo organizatorius ir liautis persekiojus V. Putino oponentus.

„Yra akimirkų, kai tiesiog negali sėdėti namie... Reikalausime pokyčių valdžioje. Putinas neturėtų valdyti amžinai. Laikas jam tai priminti“, – kalbėjo I. Jašinas.

Vienas aršiausių V. Putino kritikų B. Nemcovas, dirbęs jo pirmtako Boriso Jelcino administracijoje, 2015 metų vasario 27 dieną buvo nušautas ant Maskvos upės tilto netoli Kremliaus.

2017 metų liepą buvęs saugumo pareigūnas iš Čečėnijos Zauras Dadajevas buvo nuteistas kalėti 20 metų kaip B. Nemcovo nužudymo vykdytojas. Dar keturi vyrai buvo pripažinti kaltais dėl savo vaidmens nužudyme.

Tačiau B. Nemcovo šeima ir bendražygiai mano, kad tikrieji nužudymo organizatoriai iki šiol yra nenubausti. Daugelis pirštu rodo į Maskvos remiamą Čečėnijos vadovą Ramzaną Kadyrovą ir patį Kremlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
manancio kom teisingiausias juk eurobardaka sis sionistas ir finansuoja su visais terorais ...

Klausimas

Klausimas portretas
Kada bus laisva Rusija?

pasol tu nax.......navalnai

pasol tu  nax.......navalnai  portretas
su savo agrastais nemcovais.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių