A. Navalno bendražygė: jo savijauta – nebloga, bet iki visiško pasveikimo dar toli

Rusų opozicionierius Aleksejus Navalnas jaučiasi gana gerai, supranta, kas vyksta, interviu BBC Rusijos tarnybai penktadienį sakė jo įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) darbuotoja Marija Pevčich.

„Periodiškai nueinu jo aplankyti. Jis jaučiasi gana gerai... Jis tikrai supranta, kas vyksta“, – teigė ji.

A. Navalno bendražygės teigimu, vyras „dar labai toli nuo visiško pasveikimo, dar laukia labai daug darbo“.

„Bet kuriam žmogui, net ir esančiam puikios sveikatos, daug laiko prireiks apdoroti tokio masto įvykiams. Manau, [jam] prireiks dar kažkiek laiko, kad net pačia šviesiausia galva tai suvoktų, jau nekalbant apie tai, kad perskaitytų tiek dienų naujienas“. – sakė M. Pevčich.

„Jis tai daro, ir aš tikiuosi, kad artimiausiu metu jis grįš į savo normalią būseną“, – kalbėjo moteris.

Ji taip pat sakė, kad FBK darbuotojų iš Tomsko viešbučio paimtas butelis, ant kurio vėliau aptikta nervus paralyžiuojančios medžiagos „Novičiok“ pėdsakų, į Vokietiją buvo nuskraidintas tuo pačiu lėktuvu kaip ir A. Navalnas.

Viskas, ką A. Navalno bendražygiai paėmė iš to kambario, „buvo strategiškai supakuota skirtingose ​​vietose, nes supratome, kad šie buteliai yra tik buteliai, nieko reikšmingo. Tačiau yra mikroskopinė tikimybė, kad jie bus vertingi. Jei nebūtume jų išvežę iš Tomsko, jie taptų šiukšlėmis“, sakė M. Pevčich.

Anot jos, FBK darbuotojai, užėję į kambarį, kuriame buvo apsistojęs A. Navalnas, visi mūvėjo pirštines, o „atidarę duris ėmė filmuoti viską, kas patenka į kadrą“.

Sprendimas užeiti į kambarį ir surinkti viską, kas gali tapti opozicionieriaus apnuodijimo įrodymu, buvo priimtas po to, kai A. Navalno spaudos sekretorė Kira Jarmyš paskelbė apie jo hospitalizavimą, sakė ji.

A. Navalno „Instagram“ paskyroje anksčiau šią savaitę buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip FBK darbuotojai ir advokatai atvažiavo į viešbučio numerį.

Tuo metu Kremlius anksčiau penktadienį pareiškė, kad Rusijos galimybės atlikti tyrimą dėl A. Navalno apnuodijimo yra „ribotos“ ir apkaltino jo padėjėjus išvežus galimus įkalčius iš šalies.

Garsiausias Rusijos opozicijos politikas A. Navalnas šiuo metu dėl apnuodijimo gydomas Vokietijoje. 44 metų opozicionierius praėjusį mėnesį pasijuto blogai lėktuve, skridusiame iš Tomsko, kur jis buvo nuvykęs tirti korupcijos ir propaguoti savo „išmaniojo balsavimo“ kampanijos prieš regionų rinkimus.

Lėktuvui skubiai nutūpus opozicionierius buvo nugabentas į Omsko miesto ligoninę, o po kelių dienų pervežtas į Berlyno kliniką.

Rugsėjo 2 dieną Vokietijos pareigūnai, remdamiesi šalies kariuomenės laboratorijos išvadomis, paskelbė, kad A. Navalno organizme aptikta nuodų iš nervus paralyžiuojančių medžiagų grupės „Novičiok“ pėdsakų. Tos pačios grupės medžiaga, kaip teigia Londonas, 2018 metais Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

A. Navalno kolegos mano, jog šio uždrausto cheminio ginklo panaudojimas rodo, kad už apnuodijimą gali būti atsakinga tik Rusijos valstybė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesuprantu

Nesuprantu portretas
kam reikalingas šitas rusas kad sukilo pusė pasaulio? Ir gydo ir rūpinasi aukščiausiau lygiu..:D) Tikrai kad norisi galvot kad jis tai užsienio (Amerikos) vykdomo šantažo priemonė Putinui
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių