Policija atlieka kratas su A. Navalnu susijusiuose butuose ir biuruose

Rusijos policija trečiadienį atliko kratas su įkalintu Kremliaus kritiku Aleksejumi Navalnu susijusiuose butuose ir biuruose Maskvoje, pranešė jo komanda prieš savaitgalį rengiamus opozicionieriaus palaikymo protestus.

A. Navalno Kovos su korupcija fondo (FBK) vadovas Ivanas Ždanovas sakė, kad policija atlieka kratas dėl įtariamų dėl koronaviruso įvestų suvaržymų pažeidimų.

Rusijos vidaus reikalų ministerija trečiadienį pranešė, kad pradėjo baudžiamąjį tyrimą dėl sanitarinių ir epidemiologinių standartų pažeidimų per protestą Maskvoje, kur palaikyti A. Navalno šeštadienį susirinko tūkstančiai žmonių.

Rusijos Vidaus reikalų ministerijos atstovė spaudai Irina Volk sakė, kad protestų organizatoriai ir dalyviai „sukėlė naujojo koronaviruso infekcijos plitimo grėsmę“.

I. Ždanovas socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad viename iš butų buvo A. Navalno sutuoktinė Julija, ir pasidalijo jos paskelbtu bute padarytu vaizdo įrašu, kuriame girdėti daužymas į duris kitoje pusėje.

„Jie neįleidžia mano advokato. Jie išlaužė mano duris“, – J. Navalnaja sakė žurnalistams pro savo buto langą, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

I. Ždanovas paskelbė prie FBK biuro esančios vaizdo kameros ekrano nuotrauką, kurioje matyti grupė kaukėtų vyrų.

FBK garsėja savo tyrimais apie Rusijos politinio elito turtus.

Neseniai fondas paskelbė reportažą, kuriame teigiama, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas dovanų gavo prabangų kompleksą Juodosios jūros pakrantėje, kurio vertė viršija 1,5 mlrd. JAV dolerių.

Reportažas buvo paskelbtas praėjus kelioms dienoms po A. Navalno suėmimo sausio 17 dieną, jam grįžus iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Dėl šio apnuodijimo jis kaltina Kremlių.

Rusijos miestuose šeštadienį protestuoti išėjo dešimtys tūkstančių žmonių, reikalavusių paleisti A. Navalną.

Remiantis nepriklausomais stebėtojais, per demonstracijas buvo sulaikyta daugiau nei 3,9 tūkst. jų dalyvių.

Žada skirti baudas interneto platformoms

Rusija trečiadienį pareiškė, kad baus populiariausias socialinių tinklų platformas, jei jos nešalins raginimų paaugliams dalyvauti įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno palaikymo protestuose.

Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnybos „Roskomnadzor“ pranešime sakoma, kad tokios platformos kaip „Facebook“, „Instagram“, „Twitter“, „TikTok“ ir „YouTube“ sulauks baudų „už nesilaikymą reikalavimų sustabdyti raginimų nepilnamečiams dalyvauti nesankcionuotuose mitinguose sklaidą“.

Baudos dydis sieks nuo 800 tūkst. iki 4 mln. rublių (8,7 tūkst.–43,7 tūkst. eurų).


Šiame straipsnyje: Aleksejus NavalnaskratosRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Prosracija?

Prosracija? portretas
jeigu rusai nekalti,tai jie yra asilai. Jeigu jie neapkaltino paciento tėvynės išdavimu, reiškia jie prisipažino, kad nuodino jį.

kk

kk portretas
per daug dar žaidžia su jo ten..pas mus geruasi butum kaip su Paleckiu ..

Amerika savo namuose elgiasi kitaip?

Amerika savo namuose elgiasi kitaip? portretas
Amerikos prezidento rinkimai ir Bideno inauguracija - parodė tikrą tos supuvusios valstybės veidą. Rusija, palyginus su tuo, kas vyksta Amerikoje - tik nekalti avinėliai. Įdomu, kaip elgtusi Lietuvos, Amerikos ar dar kokios "demokratinės" valstybės vadovai, jeigu koks nors Nasralnas bandytų padaryti perversmą savo valstybėje? Ir... jį finansuotų Rusija? Manau, kad nustiptų iš isterijos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių