A. Navalno organizacija vėl atidarys biurus Rusijoje

Kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno organizacija antradienį paskelbė vėl atidarysianti savo biurus Rusijoje ir prieštarausianti karui Ukrainoje bei prezidento Vladimiro Putino paskelbtai mobilizacijai.

Kovos su korupcija fondas (FBK) atkurs savo tinklą, kad galėtų priešintis dalinei mobilizacijai, paskelbtai siekiant pastiprinti Rusijos pajėgas Ukrainoje, socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame vaizdo pareiškime sakė artimas A. Navalno sąjungininkas Ivanas Ždanovas.

Pranešimas pasirodė Rusijos opozicijai išgyvenant sunkų metą, kai dauguma garsių V. Putino kritikų yra sulaikyti ar turėjo bėgti iš šalies. Pastaruosius kelerius metus Rusijos valdžia vis dažniau taikosi į savo kritikus ir oponentus, ypač po to, kai šalies kariuomenė vasario 24 dieną įsiveržė į Ukrainą.

Pernai A. Navalno įkurtos organizacijos, įskaitant korupciją tyrusį FBK, teismo sprendimu buvo pripažintos ekstremistinėmis, uždrausta jų veikla Rusijoje. Dėl to FBK darbuotojams, savanoriams ir šalininkams gresia teisminis persekiojimas ir įkalinimas.

Praėjusį mėnesį V. Putino paskelbta dalinė mobilizacija „atnešė kančią į kiekvieną rusų šeimą“, sakė kitas garsus A. Navalno sąjungininkas Leonidas Volkovas.

„Dabar visi susirūpino“ karu Ukrainoje, sakė I. Ždanovas, kaip ir L. Volkovas dabar gyvenantis užsienyje.

A. Navalno sekėjai tikisi, kad FBK regionų tinklo atkūrimas suteiks balsą tiems, kas nepritaria Rusijos karui Ukrainoje.

L. Volkovo teigimu, „kova gali vykti ir kitomis formomis“, įskaitant teisinę pagalbą tiems, kam jos gali reikėti.


Šiame straipsnyje: Aleksejaus Navalno organizacijaAleksejus NavalnasbiuraiRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių