Pereiti į pagrindinį turinį

Ne tik įkalino, bet ir žudė?

2009-09-01 08:40
Ne tik įkalino, bet ir žudė?
Ne tik įkalino, bet ir žudė? / DMN archyvo nuotr.

Policija tęsia sukrečiančios bylos tyrimą. Visuomenė reikalauja, kad pareigūnai atsakytų į klausimą, kodėl prieš 18 metų įkalinta Jaycee Lee Dugard nebuvo išlaisvinta anksčiau.

10 žmogžudysčių

Didžiosios Britanijos dienraštis "The Times" rašo, kad tyrėjai apklausia mergaitės grobiką Phillipą Garrido ne tik apie J.L.Dugard, kuri buvo išlaisvinta tik praėjusią savaitę, pagrobimo. Nusikaltėlis turės atsakyti ir į klausimus apie keletą žmogžudysčių, įvykdytų prieš daugiau kaip dešimt metų. Įtariama, kad praėjusio amžiaus paskutiniame dešimtmetyje jis galėjo nužudyti iki dešimt vietos gyventojų, daugiausia prostitučių.

Įvykdyti nusikaltimus, kaip manoma, Ph.Garrido galėjo padėti žmona Nancy. Ji irgi sulaikyta. Pareigūnai taip pat apieškojo Ph.Garrido galinį kiemą, kur galėjo būti palaidotos kitos maniako aukos.

Žmogžudysčių byloje J.L.Dugard grobikas tapo įtariamuoju po to, kai buvo atskleista 1991 m. dingusios mergaitės paslaptis. Nusikaltėlis ją laikė slėptuvėje, įrengtoje galiniame savo namo kieme. Nuo grobiko J.L.Dugard pagimdė du vaikus, šie niekad nebuvo apžiūrėti gydytojo ir nelankė mokyklos. Vyresniąją dukrą pagrobtoji pagimdė, kai jai buvo vos 15 metų.

Keliaus į Disneilandą

Dabar jau 29 metų moteris grįžo į savo tikrąją šeimą. Ji sakė, kad su dukromis planuoja kelionę į Disneilandą.

J.L.Dugard istorija sukrėtė visą Ameriką. JAV Fritzlu pramintas nusikaltėlis ilgą laiką sugebėjo vedžioti policiją už nosies. Pareigūnai lankėsi jo namuose ganėtinai dažnai, nes vyras buvo jau įtrauktas į seksualinių nusikaltėlių sąrašus. Be to, Ph.Garrido buvo teistas už žmonių grobimą.

Tai, kad su Ph.Garrido gyvena "trys dukterys", žinojo kai kurie kaimynai. Jie žinojo ir Ph.Garrido praeitį, tačiau nusikaltėlis tikino kaimynus, kad jau tapo doru piliečiu. O pareigūnai, kaip teigė pats nusikaltėlis, niekada nepažiūrėjo per tvorą į kiemą, kur buvo įrengta slėptuvė jo antrajai šeimai.

Neišnaudojo galimybių

Maža to, kartą policija netgi sulaukė skambučio, kuriuo buvo pranešta apie mergaites ir moterį, gyvenančias Ph.Garrido galiniame kieme.

Vietos šerifas Warrenas E.Rupfas sakė, kad apgailestauja dėl praleistų galimybių pagrobtąją išlaisvinti anksčiau. Jis dėl to atsiprašė Dugardų šeimos.

Pagrobtą J.L.Dugard Ph.Garrido vadino Allissa. Ši padėdavo jam poligrafijos versle. 11 ir 15 metų mergaitėms irgi pastaruoju metu kartais buvo leidžiama išeiti iš namų. Starlite ir Angel pavadintos mergaitės lydėdavo tėvą į religinius susirinkimus. Ph.Garrido, anot kaimynų, religijos fanatikas. Pamokslaudamas jis tikindavo, jog gali girdėti Dievo, angelų ir mirusių balsus.

Ph.Garrido niekam nekėlė įtarimų, kai su mergaitėmis eidavo prie vietos akvariumo, į parduotuvę ar kiną. "Mačiau juos ne kartą, – sakė vienas vietos gyventojas. – Maniau, kad Allissa yra jo dukra, kad ji labai protinga ir padeda jam gerai uždirbti." Vyro teigimu, Allissa niekad neprašė, kad jis paskambintų į policiją. "Tikriausiai ji bijojo dėl savo ar dukrų gyvybės, – sakė jis. – Kas gali žinoti, kuo jis joms grasino."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų