Pereiti į pagrindinį turinį

Nelaisvėje laikyti žurnalistai keliauja namo

2009-11-27 11:03
Žurnalistai Amanda Lindhout ir Nigelis Brennanas
Žurnalistai Amanda Lindhout ir Nigelis Brennanas / TM/ES

Daugiau nei metus nelaisvėje praleidę žurnalistai grįžta namo. Du laisvai samdomi žurnalistai, kurių viena yra iš Kanados, o kitas – iš Australijos, metus ir tris mėnesius išbuvo Somalio nusikaltėlių įkaitais.

Amanda Lindhout ir Nigelis Brennanas trečiadienį vakare buvo viename viešbutyje Somalio sostinėje Mogadiše, o vakar turėjo išvykti iš šios šalies. Vienas to viešbučio darbuotojų sakė, kad juodu labai pavargę po kankynės, kuri buvo viena ilgiausių įkaitų laikymo dramų iš daugelio tokių atvejų Somalyje.

A.Lindhout Kanados transliuotojui CTV sakė, kad pagrobėjai, kuriuos ji pavadino laisvės kovotojais apsimetančiais nusikaltėliais, mušė ir kankino. Pagrobėjai sakydavę, jog ją muša todėl, kad pinigai neateina pakankamai greitai. A.Lindhout taip pat pasakojo, kad pastaruosius 15 mėnesių laiką daugiausia leido 24 valandas per parą sėdėdama kampe ant grindų. Be to, ji pripažino, kad abi šeimos už jų laisvę sumokėjo 1 mln. JAV dolerių (apie 2,3 mln. litų) išpirką.

A.Lindhout ir N.Brennanas buvo pagrobti 2008 m. rugpjūčio 23 d., kai iš Mogadišo važiavo aplankyti netoli sostinės esančios Afgojaus pabėgėlių stovyklos. Taip pat buvo pagrobtas somaliečių žurnalistas ir du vairuotojai, bet jie po 177 dienų buvo paleisti.

BNS, BBC inf. "Reuters" nuotr.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų