Nepaisant augančio viruso atvejų skaičiaus, Indijoje bus atidaromos mokyklos

Indijoje po kelių mėnesių pertraukos dėl koronaviruso karantino netrukus bus leista atsidaryti mokykloms, kino teatrams ir baseinams, trečiadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija, net ir sulaukus ekspertų perspėjimų, kad šalis pagal užsikrėtimo atvejų skaičių netrukus gali tapti labiausiai paveikta pasaulio valstybe.

Indijoje, kurioje gyvena apie 1,3 mlrd. žmonių, iki šiol užfiksuota 6,2 mln. užsikrėtimo COVID-19 atvejų – šalį pagal susirgimų skaičių šiuo metu lenkia tik JAV. Tačiau šalies vyriausybė pamažu atnaujina veiklą, siekiant paskatinti karantino priemonių nualintą valstybės ekonomiką, kurioje milijonai žmonių prarado savo pragyvenimo šaltinius.

Pamokos mokiniams nuo 14 iki 17 metų kai kuriose valstijose prasidėjo dar praėjusią savaitę, tačiau naujasis pranešimas paveiks visas šalies mokyklas. „Mokyklų ir kitų švietimo institucijų atidarymo klausimu (valstijų ir teritorijų) vyriausybėms buvo suteikta lankstumo priimti laipsniško atidarymo sprendimą po spalio 15 dienos“, – pranešime sakė ministerija.

Nuotolinis mokymosi procesas „turi būti skatinamas“, o mokiniai neturėtų būti verčiami lankyti pamokas, pridūrė ministerija. Aukštojo mokslo įstaigos išlieka uždaros, tačiau kai kuriems gamtos mokslų ir technologijų magistrantams ir tyrimus atliekantiems studentams netrukus bus leidžiama sugrįžti į laboratorijas.

Kino teatrams bus leista atsidaryti 50 proc. pajėgumu, o baseinuose bus galima rengti treniruotes. Tarptautiniai komerciniai skrydžiai išlieka sustabdyti, tačiau jau kurį laiką teikiamos ribotos paslaugos, leidžiančios žmonėms sugrįžti į savo gimtąsias šalis. Su tam tikrais apribojimais šalyje veikia traukiniai, metro, vidaus skrydžiai, turgūs ir restoranai.

Koronavirusas iš pradžių paveikė šalies didmiesčius, įskaitant Mumbajų ir Naująjį Delį, tačiau vėliau išplito į kitus regionus ir kaimo vietoves, kur sveikatos priežiūros sistemos yra itin trapios.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių