Pereiti į pagrindinį turinį

Nepalaužiamas premjeras išeina

2008-08-01 09:00

Ehudas Olmertas, kurio, kaip atrodė, niekas negali išversti iš Izraelio premjero posto, nusprendė pats jį palikti šį rudenį.

Jeruzalėje trečiadienį kalbėdamas su žurnalistais E.Olmertas papasakojo apie savo laimėjimus ir pranešė, kad rugsėjo mėnesį, kai jo partija "Kadima" išrinks naują vadovybę, pasitrauks iš premjero posto.

E.Olmertą jo valdymo metais persekiojo korupcijos skandalai, karo nesėkmės ir vienaženkliu skaičiumi nusakomas populiarumas. 62 metų premjeras ilgai stengėsi paneigti įtarimus, kad jis prieš ateidamas į valdžią 2006 m. neteisėtai paėmė grynųjų prikimštus vokus iš žydų kilmės JAV milijonieriaus Morriso Talansky.

Kai kurios Izraelio opozicinės partijos po E.Olmerto pareiškimo prabilo apie būtinybę sušaukti išankstinius rinkimus. Pasak dešiniosios pakraipos opozicijos lyderio Benjamino Netanyahu, kad ir kokį lyderį išsirinktų "Kadima", jai nepavyks sudaryti tvirtos valdančiosios koalicijos.

"Kiekvienas šioje vyriausybėje atsakingas už virtinę nesėkmių. Privalome leisti žmonėms spręsti per naujus rinkimus", - sakė B.Netanyahu, kuris premjero postą turėjo 1996-1999 m.

Prieš pat E.Olmerto pareiškimą atlikta apklausa parodė, jog Izraelio rinkėjai mano, kad geriausias premjeras būtų B.Netanyahu, nuo kurio pagal populiarumą atsilieka ir užsienio reikalų ministrė Tzipi Livni, ir transporto ministras Shaulas Mofazas, kurie abu pretenduoja į "Kadimos" lyderio postą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų