Pereiti į pagrindinį turinį

Neramumai Europoje lems „Lufthansa“ apyvartos mažėjimą

2016-07-21 14:49
BNS inf.

Dėl teroro aktų Europoje ir „politinio bei ekonominio neapibrėžtumo“ Vokietijos aviacijos kompanija „Lufthansa“ sumažino savo šių metų pelno prognozę.

Scanpix nuotr.

„Dėl išaugusio politinio bei ekonominio neapibrėžtumo vykdomoji valdyba“ sumažino šių metų pelno prieš mokesčius ir palūkanas (EBIT) prognozę iki „žemiau ankstesnių metų rodiklio“, teigiama kompanijos išplatintame pranešime.

Pirmąjį šių metų pusmetį „Lufthansa“ pelnas, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, šoktelėjo 13 proc. iki 529 mln. eurų. Tačiau nepaisant to, „Lufthansa“ „mano, kad visiškas atsigavimas jau nebėra tikėtinas“.

„Gerokai sumažėjo išankstinių rezervacijų, ypač tolimiesiems reisams į Europą. Daugiausia tam įtakos turėjo Europoje pasikartojantys teroro aktai ir didesnis politinis bei ekonominis neapibrėžtumas“, - teigia kompanija.

„Lufthansa“ prognozuoja, kad kompanijos apyvarta antroje šių metų pusėje sumžės 8-9 proc., nepaisant numatomo išlaidų kurui sumažėjimo.

Remiantis preliminariais duomenimis, pirmąjį šių metų pusmetį „Lufthansa“ pajamos siekė 15 mlrd. eurų, o tai yra 2 proc. mažiau nei prieš metus tuo pačiu laikotarpiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų