Pereiti į pagrindinį turinį

Netikėtas „karjeros posūkis“: rusas norėjo būti psichologu, o tapo kareiviu

2024-08-06 07:44
DMN inf.

Rusijos valdžia, panašu, nusprendė, kad užimtumo centrai gali tapti naujais „patrankų mėsos“ tiekėjais.

"Prizyv k sovesti"

Kaip pranešė teisių gynėjų grupė „Prizyv k sovesti“, vienas Novosibirsko srities gyventojas kreipėsi į vietos Užimtumo centrą, tikėdamasis pasinaudoti galimybe nemokamai studijuoti psichologiją ir gauti šiai sričiai artimą darbą. Tačiau centro darbuotojos jam įteikė siuntimą į karinį komisariatą.

Apstulbusiam vyrui paaiškinta, kad dabar tokius siuntimus gauna visi vyrai, norintys gauti bedarbio pašalpą arba pasinaudoti profesijos keitimo programos galimybėmis. Vyrui iš karto buvo parinkta ir karinė specializacija: siuntime parašyta, kad armijoje jis turėtų tapti pėstininku.

Teisių gynėjai pažymi, kad vyrui buvo išduotas standartinis Užimtumo centro blankas, su kokiais einama pas potencialų darbdavį arba į mokymus. Jei vyriškis atsisakys eiti pas jam pasiūlytą „darbdavį“ – neteks bedarbio statuso.

„Prizyv k sovesti“ ragino į panašią situaciją patekusius vyrus ignoruoti siuntimą, nes jis neteisėtas. Teisių gynėjai mano, kad šitaip valdžia gudrauja ir savo teisių nežinantys bedarbiai apgaule patenka į komisariatus, kur automatiškai tampa „savanoriais“, nes atėjo laisva valia.

Daugiau naujienų