Netikėtas konfliktas: JAV Atstovų Rūmų pirmininkas reikalauja atleisti Ukrainos ambasadorę

  • Teksto dydis:

JAV Kongreso Atstovų Rūmų pirmininkas Mike'as Johnsonas trečiadienį išplatino laišką prezidentui Volodymyrui Zelenskiui su ultimatyviais reikalavimais Ukrainai, praneša portalas „eurointegration“.

M. Johnsonas paskelbė laiško fotokopiją oficialioje savo svetainėje, taip pat socialiniame tinkle X.

Dokumentas datuojamas rugsėjo 25 d. Laiškas parašytas kategorišku ir ultimatyviu tonu, nebūdingu tarpvalstybiniam susirašinėjimui.

„Gerbiamas prezidente Zelenski, reikalauju nedelsiant atleisti Ukrainos ambasadorę Jungtinėse Valstijose Oksaną Markarovą“, – pradeda M. Johnsonas.

Kaip savo ultimatyvaus reikalavimo priežastį jis įvardija Ukrainos prezidento apsilankymą sviedinių gamykloje Pensilvanijoje.

"Ambasadorė Markarova suorganizavo renginį, per kurį jūs apsilankėte Amerikos gamykloje svarbioje valstijoje, kuriai vadovavo Kamalos Harris sąjungininkas. (Renginyje) nebuvo nė vieno respublikono, nes – sąmoningai – ten nebuvo pakviestas nė vienas respublikonas. Ši kelionė akivaizdžiai buvo partizaninis renginys, kuriuo buvo siekiama padėti demokratams, ir neabejotinai tapo (Ukrainos) kišimusi į rinkimų procesą“, – teigia laiške M. Johnsonas.

Jis pabrėžė, kad nuo šiol „respublikonai prarado pasitikėjimą ambasadorės O. Markarovos gebėjimu sąžiningai ir efektyviai atlikti diplomatines funkcijas Jungtinėse Valstijose“, ir pakartojo savo reikalavimą V. Zelenskiui, kad Ukrainos ambasadorė „turi būti nedelsiant atleista iš pareigų“.

M. Johnsonas taip pat pažymėjo, kad tai – ne vienintelė jo pretenzija Ukrainai, piktinosi tuo, kad  Respublikonų partijos kandidatai tampa Ukrainos vyriausybės pareigūnų išpuolių taikiniais žiniasklaidoje.

Laiško pabaigoje JAV Kongreso Atstovų Rūmų pirmininkas pabrėžė, jog tikisi, kad prezidentas V. Zelenskis nedelsdamas imsis veiksmų šiuo klausimu.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojezelenskio vizitas javMike Johnsonasrespublikonai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių